Cosmoderm

cosmoderm

Saturday, March 31, 2012

Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012

KERAJAAN MALAYSIA
_____________________________________________

PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 1 TAHUN 2012

_____________________________________________

Untuk mengetahui lanjut sila layari www.jpa.gov.my

untuk terus ke pautan
Kenaikan Gaji Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan
Di Bawah Sistem Saraan Malaysia muat turun disini

Friday, March 30, 2012

Manchester United 2002-2004 Home kit :: Classic Red

Jersey ke-10 saya, Manchester United 2002-2004 Home kit. Saya telah membeli dari seorang kawan dari MyManutd dalam forum.




Sedikit info jersi
£100 juta urusan penajaan, kit United yang pertama dibuat oleh Nike tidak mengecewakan. Klasik merah, putih dan hitam, bahan ringan dan ditegangkan dengan lapisan jaringan dalam.

FA Cup final
Signing Kleberson and Cristiano Ronaldo

Tuesday, March 20, 2012

Manchester United Home 2000-2002 Kit :: End of SHARP Era

Tambahan jersey ke-9 dalam koleksi, pembelian dari member MyManutd dalam MyManutd forum.
Manchester United Home 2000-2002 Kit

Sedikit info jersey
Berakhir sebuah era, perjanjian penajaan bolasepak Sharp tamat tempoh. Untuk musim 2000-01, kit baru Umbro Sportswool sepatutnya untuk mengurangkan haba badan, walaupun dalam realiti, ia seolah-olah untuk mengumpul peluh dengan mudah. Sangat dikritik oleh peminat kerana logo Vodafone besar ( besar daripada lencana United), bahan berat, dan hakikat ia sentiasa mendapat rosak dalam cucian.

1 Ogos 2001
Eric Cantona membuat kemunculan semula dalam baju Manchester United semasa perlawanan Ryan Giggs Testimoni terhadap Celtic bermain di Old Trafford.
Stam menghabiskan tiga musim di Manchester United, di mana pada masa United memenangi 3 gelaran Liga Perdana, satu Piala FA, Piala Antara Benua dan Liga Juara-Juara UEFA.

Wednesday, March 14, 2012

Manchester United 2003-2005 Away Kit | Repair Vodafone patch

Sebelum ini jersey kelihatan kusam kerana logo vodafone tertanggal gara-gara masuk dalam washing machine. Masa ni mmg tak tau pun pasal nak jaga jersi-jersi ni. Bila dah start ambik pot dalam jersi-jersi ni baru la sedar akan sensitivitinya.

Jersi yang anda lihat skrg ni adalah selepas logo tu dibuat semula dan ditampalkan. Walaupun ditacap tapi puas hati dari tgk yg asal tanpa logo.. :)

RM40 dicas utk repair.

Nameset Numbering and Patches

Nameset and Numbering serta Patches yang telah meracun saya. Ini belum masuk harga jersey, postage dan heat press (tampal nn + patch)










NN BPL RONALDO #7 RM57.50











NN REPRO KEANE #16 & v.NISTELROOY #10 RM160.00











NN BPL SCHOLES #22 RM65.00









NN BPL CLEVERLEY #23 RM75.00
UCL STARBALL + RESPECT RM150.00
PATCH BPL CHAMPIONS (GOLD) RM32.00

Tuesday, March 13, 2012

Manchester United 2011-2012 Home Kit :: Scholes's Return

Scholes return from retire was a shock but in football everything is possible. and it be my 8th jersey collections. by the way its still BNWT. (Brand New with TAG). bought bulk with Mymanutd members.


















Manchester United 2011-2012 Home Kit

Other than a change in collar and a slightly brighter shade of red, there's very little difference between the new Manchester United kit and that worn for the record breaking 2010-11 season. The technology though is ground-breaking. The entire kit is created using Nike's recycled polyester, made from up to thirteen reclaimed plastic water bottles. It may not be green and gold, but it's certainly green.

Nameset SCHOLES #22 was adding separately..
(previously it was scholes #18) #22 his old number.














On 8 January 2012, Scholes reversed his decision to retire because of the injury crisis in the Manchester United squad and made his return as a substitute during a 3–2 win, against neighbours Manchester City in the FA Cup. He wore the number 22 shirt, which he last wore during the 1995–96 season, and replaced Nani in the 59th minute. He made his first start in the next game against Bolton Wanderers, where he scored his first goal since returning in a 3–0 victory at Old Trafford, converting a Wayne Rooney pass; this meant he had scored at least one goal in every season in the Premier League since 1994–95. He scored his second goal since coming back in a 2-1 away win against Norwich City on 26 February, heading home a cross from Nani.