Wednesday, September 17, 2014

Deco dengan LAIVA BOOKCASE IKEA

Mood deco kembali lagi dengan LAIVA Bookcase IKEA. Memandangkan semalam cuti Hari Malaysia, tiba-tiba mood rajin aku datang, aku pasang dua biji bookcase IKEA semalam. Dah beli lama dah tapi tak pasang-pasang. Akif dan Aliah tolong babah pasang bookcase ni. Hehe.. Jom tengok kegigihan mereka ni.
Bersungguh-sungguh Akif pasang skru. Senang je sebab yang ni pakai AllenKey.
Haha Aliah dan Akif bekerjasama. Ini bukan berlakon ya, ini betul-betulnya. Seronok pusing skru tu. Yang ni siap pakai kerusi lagi, dah masuk part atas skali. Gigih nak putar skru..
Video Akif dan Aliah pasang skru [Kliksini]
Ha siap dah pun dua-dua bookcase. Nak letak dalam bilik, bukan tempat letak buku tapi tempat susun-susun kotak-kotak mainan yang bersepah-sepah tu. Kotak-kotak ikea jugak.
Cerita di sebalik Allen key ni
Masa pasang rangka bookcase ni pakai skru mata philips bila nak pasang partition tu kena pakai allen key pulak. sebab kepala skru hexagon. Jenuh la pulak cari allenkey. Sampai nak giveup cari allen key ni. Last-last jumpa jugak allenkey (color hitam) sebab kecik sangat dah terkeluar dari sarung dia. Sambung la kerja menyekeru. Dah nak abis pasang bookcase yang pertama baru la prasan dalam plastik skru dia bagi ada provide allenkey (color silver).. Grrrr rasa macam nak.... sbb allenkey yang dia provide tu bentuk S senang dan cepat nak pusing. Yang bentuk L tu susah dan lambat. So the next bookcase, Akif dan Aliah tolong skru. Aliah cakap macam tengah sharpener pensel je. 
 

4 comments:

  1. hahaha budak budak imaginasi memang tinggi.. Bagus tolong baba dia buat kerja

    ReplyDelete
  2. Rajinnya dua orang tu menolong. bersungguh!

    ReplyDelete
  3. stabil takkkk....... nak cari lah kat ikea nnti hehehhe ~

    ReplyDelete
  4. suker sgt sbab nk susun2 brg mainan dia..

    ReplyDelete