Saturday, January 9, 2016

The Chillout Cafe | Cafe Hipster di Labuan

Projek Hipster sampai ke Labuan?.. Haha biar betul? Ye la betul la ni. Tahun lepas Dec 2015 (bulan lepas je) aku ke Labuan untuk urusan kerja. Dan aku tak lepaskan peluang mencari cafe hipster di sana. Oleh kerana masa terlalu singkat dengan cuaca hujan kat sana dapat la review satu cafe hipster. 


THE CHILLOUT CAFÉ


Terletak di Tingkat 2-6, Labuan Times Square, Labuan. Landmark berdekatan dengan Dataran Merdeka. Kalau tak biasa memang agak susah gak nak cari. Waze Labuan Times Square nanti jumpa la Cafe ni. Sebelum ke labuan aku dah search kat internet dah cafe hipster di Labuan ni dan aku jumpa cafe ni. Lepas tu aku cari la hotel-hotel yang berdekatan. Senang aku nanti, jalan kaki je ke sana. Jom..
The Chillout Cafe
The Chillout Cafe
The Chillout Cafe
The Chillout Cafe
The Chillout Cafe
Memang menarik cafe ni. Tertarik dengan deko-deko kat dalam cafe ni. Susunan meja kerusi sangat teratur. Sambil menikmati secawan kopi.. kikiki..
The Chillout Cafe
Coffee Mocha
The Chillout Cafe
Sori la korang, aku datang minum-minum je, lepak petang. Takde nak order makan-makan. So takde la gambar-gambar makanannya. Huhuhu.. Nak tengok gambar makanan boleh usha kat Instrgram The Chillout Cafe [klik] Anyway best gak lepak sini. Kalau kata datang ke Labuan 2,3 hari boleh la skali skali lepak sini. 
The Chillout Cafe
The Chillout Cafe
Macam biasa la kerja nyelpie je aku. Bukti aku dah sampai kat The Chillout Cafe, Labuan. 
The Chillout Cafe
Salah satu benda yang unik aku tengok kat cafe ni. Lampu batang paip. Mungkin ni zaman dulu-dulu punya stail. Rare ni. 

Ok lah sampai sini je kembara aku. Not bad la, cuma gambar tak puas hati sangat. Cam nyesal lak tak order makan-makan. Bukan slalu nak datang sini. Silap-silap makan tahun nak pergi sana lagi.. 

Projek Hipster Review