Saturday, January 6, 2018

Ronda-ronda usha bangunan-bangunan menarik di Perth, Australia

Sesekali nak throwback gak, mengimbau kenangan percutian 5 hari 4 malam di Perth, Australia pada April lepas. Walaupun dah berbulan-bulan lepas tapi masih lagi segar dalam ingatan. Jalan-jalan, cuci mata, tengok tempat orang, rasa macam tak puas je 5 hari 4 malam tu. Banyak dah entry-entry aku sebelum ni pasal Perth, cuma ni aku nak share sikit ja lagi, bangunan-bangunan menarik dan cantik sekitar Perth. Sambil jalan-jalan tangan memang sibuk ambil gambar pemandangan dan cityscape.  
best place in perth
Pengangkutan awam yang sistematik, teratur dan terancang. Kalau datang sendiri rasa boleh follow route map yang disediakan. 
best place in perth
best place in perth
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
Elizabeth Quay Perth Australia
best place in perth australiabest place in perth australiaElizabeth Quay Perth Australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
best place in perth australia
Centenary of the City, Town Hall Perth
best place in perth australia
The Clock Tower Perth
best place in perth australia
Perth Arena
best place in perth australia
Commonwealth of Australia Building
best place in perth australia
Tapak pasar malam, kalau ada rezeki boleh jumpa pasar malam kat sini. Tak sangka kat sini pun ada pasar malam. Kebanyakkan jual makanan dan minuman.
best place in perth australia
Commonwealth of Australia Building
best place in perth australia
Swedish Hotel
best place in perth australia
Australia's Chemist Warehouse
Last but not least, AUSTRALIA's CHEMIST WAREHOUSE, fuhh pot beli minyak wangi. Murah-murah minyak wangi kat sini. Rasa macam 3 kali mengulang kat tempat ni. Pasal tak jauh dari situ ada kedai makan orang Malaysia. Apapun kalau nak shopping sini kena pergi awal sikit sebab kebanyakkan kedai tutup seawal 6 petang waktu sana. Ware house ni lebih kurang macam Watsons, Guardian kat Malaysia ni. 

Okeh cukup la, banyak lagi gambar-gambar nak masuk tapi tak larat nak pilih haha. Apapun enjoy gak pergi Perth Australia. Gambar atas yang tunjuk sekitar Elizabeth Quay, ni korang boleh gak baca The Bell Tower, Perth Australia. New icon for Australia. Bye

2 comments:

  1. cantiknya bangunan di perth. bestnya jenjalan ostolia

    ReplyDelete
  2. Memang best lah jenjalan tengok tempat dan bagunan yang menarik disana

    ReplyDelete