Tuesday, May 29, 2018

Samyang Ramen Mala 4X Spicy Korea ada logo Halal

Akhirnya yang ditunggu-tunggu telah tiba. Samyang Mala | dikenali juga Ramen Korea 4X Spicy. Dah lama aku tunggu kemunculannya. Kenapa dengan Samyang Mala ni ? 
Padahal dah ada lama kat pasaran. Sebenarnya aku tunggu yang ada logo Halal tu. Bukan apa, dah ramai yang tanya bila nak buat Samyang Ramen Mala Challenge. Dengan ada logo halal ni baru la makan dengan yakin. Nah tengok komen-komen mereka dalam youtube Daus Redscarz Channel. 6 bulan lepas lagi dorang suruh review or buat challenge. 
Harap dorang bertabah tunggu Samyang Mala Challenge dari Daus Redscarz. Aku pun tunggu gak sampai ada logo halal ni. Kalau tak kuar memang aku tak buat. 

Selain tu ramai yang tanya dalam youtube "halal ke ramen samyang ni ?" Okeh, baru ni kat pameran MIHAS 2018 (Malaysia International Halal Showcase) Ramen Samyang turut dipamerkan. JAKIM mengesahkan yang ramen-ramen samyang ni halal. Kalau ikutkan pengesahan JAKIM ni dari tahun 2016 lagi kata halal. Tapi masih ramai yang tanya halal ke tak. Mungkin sebab logo halal tu dari Halal Korea. Memang halal korea tu sah. 

Okeh aku pun ambil maklum gak sebelum buat sesuatu tu. Risau kena kecam. Jom tengok video Challenge Samyang Ramen Mala 4x Spicy ni. 
Memang berasap oiii Samyang Mala ni. Memang patut dorang kata 4x lebih pedas. Yang Original, 2x spicy semua aku dah makan. Yang ni lagi pedas. Agak-agak aku boleh abiskan tak ? Haha korang layan video tu ok. 

Banyak lagi video challenge dari Daus Redscarz Channel korang boleh klik sini. Jangan lupa SUBSCRIBE ok. Kalau sudi Sharelah video tu.. 




Kat mana nak beli Samyang Ramen Mala 4X Spicy Ramen ada logo Halal ? Buat masa ni kalau nak cari ramen mala ni ada jual online. Kalau nak cari kat kedai memang susah sikit. Kalau ada kompom yang takde logo halal tu lagi. 

Soalan-soalan lazim Samyang Ramen ni.
Kat mana nak beli Samyang Ramen ni ?
Halal ke samyang ramen ni ?
Ramen mala ada logo halal ?

Semua dah ada jawapan kat atas ni. 

No comments:

Post a Comment