Cosmoderm

cosmoderm

Tentang Aku

Nama aku Muhammad Firdaus. Lahir pada Januari 1983. Aku berbangsa bidayuh, bumiputera Sarawak. Aku berasal dari Kuching. Sekolah rendah dan menengah di daerah Bau. Tamat tingkatan 5 pada tahun 2000 aku merantau ke Pulau Pinang pada november 2001 menyambung pelajaran peringkat Diploma.

Tamat Diploma April 2004 aku terus mencari kerja, Alhamdulillah bulan Jun 2004 aku dapat kerja dengan Intel Technology Sdn. Bhd, Bayan Lepas, Pulau Pinang.
Pada Ogos 2004 aku memeluk agama Islam. Btw nama asal aku Freddy. Ogos 2005 aku menamatkan zaman bujang aku dengan wanita pilihan dari negeri Perak.  Jun 2006, aku dianugerahkan cahaya mata pertama, baby girl dan Feb 2009 aku dianugerahkan lagi cahaya mata kedua, baby boy.. Alhamdulillah dah sepasang. Comel-comel kedua-duanya...

Dipanjangkan cerita, aku berhenti Intel Julai 2007 kerana mendapat peluang bekerja dalam sektor kerajaan di Kuala Lumpur. Dari Pulau Pinang aku berhijrah ke Kuala Lumpur membawa buku baru.. Mulai kerja dalam sektor kerajaan dari Julai 2007 sehingga sekarang..


Aku peminat sukan bolasepak. Aku minat kelab Manchester United. 
Hobi aku mengumpul kot sebab mcm-mcm gak barang aku kumpul. Rumah pun dah macam stor.7 comments:

 1. Salam perkenalan dr kak Nurul dan follow sini.

  ReplyDelete
 2. salam kenal... u follo me, i follo u back... kohkohkoh...

  ReplyDelete
 3. rupanyer kita sama penyokong MU...xper, baca biodata baru tahu....ok pape pun terbaik, jangan lupa ... ronaldo nak masuk MU balik..komen sikit...

  mselim3

  pls:Penyokong MU

  ReplyDelete