Wednesday, September 17, 2014

Deco dengan LAIVA BOOKCASE IKEA

Mood deco kembali lagi dengan LAIVA Bookcase IKEA. Memandangkan semalam cuti Hari Malaysia, tiba-tiba mood rajin aku datang, aku pasang dua biji bookcase IKEA semalam. Dah beli lama dah tapi tak pasang-pasang. Akif dan Aliah tolong babah pasang bookcase ni. Hehe.. Jom tengok kegigihan mereka ni.
Bersungguh-sungguh Akif pasang skru. Senang je sebab yang ni pakai AllenKey.
Haha Aliah dan Akif bekerjasama. Ini bukan berlakon ya, ini betul-betulnya. Seronok pusing skru tu. Yang ni siap pakai kerusi lagi, dah masuk part atas skali. Gigih nak putar skru..
Video Akif dan Aliah pasang skru [Kliksini]
Ha siap dah pun dua-dua bookcase. Nak letak dalam bilik, bukan tempat letak buku tapi tempat susun-susun kotak-kotak mainan yang bersepah-sepah tu. Kotak-kotak ikea jugak.
Cerita di sebalik Allen key ni
Masa pasang rangka bookcase ni pakai skru mata philips bila nak pasang partition tu kena pakai allen key pulak. sebab kepala skru hexagon. Jenuh la pulak cari allenkey. Sampai nak giveup cari allen key ni. Last-last jumpa jugak allenkey (color hitam) sebab kecik sangat dah terkeluar dari sarung dia. Sambung la kerja menyekeru. Dah nak abis pasang bookcase yang pertama baru la prasan dalam plastik skru dia bagi ada provide allenkey (color silver).. Grrrr rasa macam nak.... sbb allenkey yang dia provide tu bentuk S senang dan cepat nak pusing. Yang bentuk L tu susah dan lambat. So the next bookcase, Akif dan Aliah tolong skru. Aliah cakap macam tengah sharpener pensel je. 
 

8 comments:

  1. hahaha budak budak imaginasi memang tinggi.. Bagus tolong baba dia buat kerja

    ReplyDelete
  2. Rajinnya dua orang tu menolong. bersungguh!

    ReplyDelete
  3. stabil takkkk....... nak cari lah kat ikea nnti hehehhe ~

    ReplyDelete
  4. suker sgt sbab nk susun2 brg mainan dia..

    ReplyDelete
  5. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post. oak bookcase

    ReplyDelete
  6. Really a great addition. I have read this marvelous post. Thanks for sharing information about it. I really like that. Thanks so lot for your convene. ollieroo zero gravity chair

    ReplyDelete
  7. This article is an engaging abundance of enlightening information that is intriguing and elegantly composed. I praise your diligent work on this and thank you for this data. You have what it takes to get consideration.  Aegean College

    ReplyDelete
  8. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info. more info

    ReplyDelete