Pages

Sunday, September 10, 2017

Lunch di Kailis Fish Market Waterfront Fremantle, Perth Australia

Lepas dari Caversham Wildlife Park, singgah sebentar untuk makan tengahari di Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle. Antara tempat makan terkenal dan famous di Perth. Bukan tarikan dari kalangan penduduk tempatan je, malah pelancong-pelancong luar pun datang makan kat sini. Fuhh memang ramai orang kat sini dan tempat pun menarik. Sebelah jeti je. Boleh nampak bot-bot dan kapal-kapal layar berlabuh. Serius nampak real macam kat obersea.. Wakakaka... 
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Ala-ala fast food gak. Most seafood. Ada banyak pilihan tapi pilih lah yang paling murah sekali kalau nak berjimat. Haha Sekadar merasa bak kata orang.. Kalau ada bajet terpulang la.. 
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Fish n Squid
Aku order Fish n Squid memang sedap dan harga pun sedap. Harga cuma AUD$16++ Tapi kalau convert ke Ringgit Malaysia hmm.. Makan sambil menitis air mata.. Sebatang fries pun tak boleh tinggal. Kena habissssskan.. 

Makan-makan gak, kalau ikut trip kena makan cepat sikit. Boleh ambik gambar pemandangan kat sini. Tempat ni sangat cantik, korang siap-siap la camera korang, jangan miss pemandangan cantik sekitar Kailis Waterfront Fremantle ni.. Kalau lambat-lambat lagi, kena jerit dengan tour guide haha..
Kailis' Fish Market, Waterfront Fremantle
Cantik kan tempat ni dengan laut biru.. Rasa macam nak repeat je.. Apapun kenangan yang tak leh lupa kat sini, 'makan sambil ingat belen duit'... nangess.. 


Lepas lunch kami santai-santai sekitar Fremantle, antaranya tempat bersejarah The Round House Prison

Boleh baca percutian ke Perth Australia 5 hari 4 malam.

No comments:

Post a Comment