Saturday, June 25, 2016

Cabaran 30 Hari #RedscarzIsBack | Fit Before Raya Part 3

Tinggal 5 hari saja lagi untuk tamat cabaran 30 hari #RedscarzIsBack | Fit Before Raya. Fuhh sangat menduga sekali sebab buat time puasa. Tak sempat workout, hanya bergantung kepada rutin pemakanan. Apapun ni adalah salah satu teknik turunkan berat badan tanpa bersenam atau workout. Tips penting ialah kurangkan kuantiti asal pemakanan yang selalu ambil. Contohnya kalau sebelum ni makan 2 pinggan, kurangkan ke 1 pinggan ker, kalau makan 1 pinggan, kurangkan separuh ker.. Ada hasilnya nanti. 

Okeh jom tengok result aku semalam. 

Tarikh mula : 1/6//2016
Tarikh Update : 24/6/2016
Berat Asal : 90kg
Berat semasa : 83kg
Target : 80kg
 (Tangkap gambar sebelum berbuka aci tak) Haha...
Ukuran lilitan pinggang : 41 1/2 inch
Ukuran semasa : 38 3/4 inch
Target : 37 inch
Berat tinggal 3 kg to go, saiz pinggang tinggal 1 3/4 inch lagi to go... Adeh macam tak tercapai je misi turunkan 10kg dalam masa 30 hari. Ok lah itu saja update untuk kali ni. Tunggu next update 30/6/2016 nanti.. Final result untuk cabaran 30 hari #RedscarzIsBack | Fit Before Raya ! 

Boleh baca entri sebelum...
Part 1
Part 2

Monday, June 20, 2016

Cabaran 30 hari #RedscarzIsBack | Fit Before Raya ! Part 2

Berkurun dalam draft tak update-update. Bizi bona lately.. Hadoii la.. Lambat pun takpe la janji ada rekod. So ni la rekod Cabaran 30 hari #RedscarzIsBack setakat 13/6/2016. 

Tarikh mula : 1/6//2016
Tarikh Update : 13/6/2016
Berat Asal : 90kg
Berat semasa : 84kg
Target : 80kg

Ukuran lilitan pinggang : 41 1/2 inch
Ukuran semasa : tak ukur
Target : 37 inch
Alhamdulillah dua minggu pertama berat aku berjaya susut 6kg. Sekarang berat aku dah 84kg. Boleh kata back to normal size aku. Penurunan mendadak mungkin sebab masuk bulan puasa. Boleh kata diet aku ni bergantung kepada pengawalan pemakanan. Berbuka nasi separuh makan lauk lebih. Kalau nak kata workout ke exercise ke memang terhad. Dalam tempoh 2 minggu ni baru 2 kali je turun gym. Haha 
20 minit berbasikal
Jalan kaki laju-laju 3km

Tinggal 10 hari je lagi nak tamat cabaran 30 hari #RedscarzisBack | Fit before raya nampak sukar sekali nak capai. Tengok result timbang baru-baru ni tak turun-turun lagi. Mungkin dah sampai part lemak tepu kot. Tu yang susah nak turun.. Apapun tunggu result next nanti.. 



#RedscarzIsBack

Thursday, June 16, 2016

LEGO® STAR WARS Wookiee™ Gunship | Microfighters Series 3

75129 LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship

Sesekali merewardkan diri sendiri dengan mainan lego. Maklumla aku minat lego. Terjebak jugak la dengan LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship ni. Bukan apa, aku berkenan kerana terjumpa yang diskaun sehingga 25% + 5% dan harga mampu milik. Kalau ikutkan memang susah dapat diskaun brand LEGO® ni. Kalau ada pun bawah 10% diskaun je.
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship | Front box
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship | Back box
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship

LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
Set Number : 75129
LEGO® : Star Wars

Subtheme : Microfighter
Series : 3Character Name : Wookiee
Pieces : 84
Duration : < 10 minutes


LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship

LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship


LEGO® STAR WARS Microfighters Series 3 | Wookiee™ Gunship
Sempoi gak Wookiee™ Gunship. Kecik-kecik pun jadi la, janji dapat masuk delam koleksi LEGO® STAR WARS aku. Yang penting dapat minifigs Wookiee tu. Sebelum ni dah ada First Order Special Force TIE Fighter dengan Poe's X Wing Fighter. Tambah sikit-sikit baru meriah tengok. Ini bapa budak punya koleksi. LOLs...

Mainan Lego ni sebenarnya bagus untuk meransang kecerdasan minda. Meningkatkan daya kreativiti minda. Bagi aku, lego ni boleh kasi aku hilang stress dan boleh buatkan aku stress. Haha macam mana boleh jadi gitu. Yela tengok harga LEGO je terus aku stress. Haha Kbai...