Saturday, July 9, 2022

Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01

Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01 dan
Makan Bakso di Pekan Batu 18 Hulu Langat

Perjalanan lebih kurang 30 minit dari Cheras Batu 9 melalui jalan hulu langat. Dekat je tapi tak penah pergi sana. So teringin gak tengok apa ada kat sana so jom tengok vlog aku ride solo ke Empangan Semenyih. Hutan hijau sangat melapangkan dada.


Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01
Makan Bakso di Pekan Batu 18 Hulu Langat

Motor : Honda Adv150 Top Box Aluminium X : https://shope.ee/8p8DGZ6mCO Video Cam: Insta360 One X2: https://shope.ee/A9da8oDOID Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/4pc4UhHXP6 Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/3V6guKBS0e Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do Email: redscarz@live.com.my Instagram: https://www.instagram.com/red_scarz Blog: https://www.redscarz.com #dausredscarz #tigaberadiktv #insta360onex2

Mee Kolok Merah Halal di Dayang Sarawak Corner, Sungai Besi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. 

Ingat mee kolok, ingat Sarawak. Memang itu la antara makanan terkenal di Sarawak selain, kek lapis, laksa sarawak dan ayam pansuh. Cerita mengenai Mee Kolok ni sebenarnya ada banyak versi. Mee kolok sapi atau daging, mee kolok ayam (ayam cincang), warna original mee dan ada mee kolok merah, dan semestinya warna merah dan dihidangkan dengan potongan isi ayam warna merah. Kebiasaan dan secara tradisional yang aku tau, mee kolok merah ni slalu disajikan dan dijual oleh peniaga cina di Sarawak dan ia non halal. Kalau cari yang halal memang jarang jumpa, kalau ada mee kolok biasa. Sama ada daging atau ayam.  

Baru baru ni aku ke Dayang Sarawak Corner Bandar Tasik Permaisuri nak makan mee kolok. Yela, tau mee kolok biasa je la dan aku order la mee kolok daging. Tiba-tiba terasa ringan jari nak scan menu, maka ternampak la mee kolok merah. Dengan lajunya aku minta tukar order. MEE KOLOK MERAH SATU. HALAL. Fuhh memang padu dan aku suka. Selesai cerita di situ. Bukan yang ni aku nak cerita, mukadimah je tu. Sebenarnya aku nak cerita aku nak REPEAT mee kolok merah..  

...tapi bukan di Bandar Tasik Permaisuri, aku repeat di Dayang Sarawak Corner di Sungai Besi. Masa tu aku tak pasti pun ada ke tak mee kolok merah ni. Alhamdulilah ada. Maka Ride sambil mukbang la aku di kedai. 

Jom saksikan vlog Ride mee kolok merah halal di Dayang Sarawak Corner Sungai besi. 


Ride Makan Mee Kolok Merah Halal Dayang Sarawak Corner Sungai Besi Insta360 One X2 #DRRS02 Top Box Aluminium X : https://shope.ee/8p8DGZ6mCO Video Cam: Insta360 One X2: https://shope.ee/A9da8oDOID Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/4pc4UhHXP6 Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/3V6guKBS0e Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do Email: redscarz@live.com.my Instagram: https://www.instagram.com/red_scarz Blog: https://www.redscarz.com #dausredscarz #tigaberadiktv #insta360onex2



[Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts | Seluar pendek Adidas budak

Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts review


Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts review


Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts | Seluar pendek Saiz Budak. Seluar pendek adidas untuk saiz budak-budak. Boleh tak dipakai oleh orang dewasa ?

Promo Adidas di Shopee: https://shope.ee/9UO1rDn0XS
Promo Adidas Pants di Shopee: https://shope.ee/7UcxURTjpg
Promo Jersey Manchester United Home 21/22: https://shope.ee/4AMVX6REyP
Promo Polo Shirt Adidas di Shopee: https://shope.ee/7ewNhdXYmG

Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do 

Email: redscarz@live.com.my

#unboxing
#adidas
#dausredscarz

Sunday, July 11, 2021

[Unboxing] Adidas Power 5 Backpack | Durable Everyday Backpack

Adidas Power 5 Backpack | Adidas product review


[Unboxing] Adidas Power 5 Backpack | Adidas product review. Tujuan aku buat video ni ialah untuk review gambaran sebenar product berbanding dengan refer pada website.


Adidas Power 5 Backpack | Adidas product review. Tujuan aku buat video ni ialah untuk review gambaran sebenar product berbanding dengan refer pada website.
Promo Adidas di Shopee: https://shope.ee/9UO1rDn0XS Promo Jersey Adidas di Shopee: https://shope.ee/3pjf7sZ3mi Promo Backpack Adidas di Shopee: https://shope.ee/8zRlHIqGTR Promo Cap Adidas di Shopee: https://shope.ee/VTD9rDqi2 Promo Jersey Manchester United Home 21/22: https://shope.ee/4AMVX6REyP Promo Polo Shirt Adidas di Shopee: https://shope.ee/7ewNhdXYmG

Details :
Dimensions: 48.5 cm x 18 cm x 33 cm
Volume: 25.75 L
100% recycled polyester plain weave
Durable everyday backpack
Front zip pocket
Side slip-in pockets and side compression straps
Outer padded laptop compartment
Coated base
Plain weave
Color: Black / White
Product code: FI7968
Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do 

#unboxing #adidas #dausredscarz

Mie Sedaap Goreng Selera Padang | Salero Padang Mukbang Malaysia

Mie Sedaap Goreng Selera Padang | Salero Padang | Review Mukbang Malaysia



Mie sedaap ada pelbagai perisa rupanya. Sedap-sedap pulak tu. Korang kena try. Baru ni aku makan mi sedap perisa sambal hijau pun padu. Ni aku tak tau la selera padang ni, macam sama macam sambal hijau jugak rasanya. 



Terima kasih menonton dan jangan lupa SUBSCRIBE, LIKE, COMMENT dan SHARE video. Untuk sebarang pertanyaan dan kolaborasi boleh email ke: Email : redscarz@live.com.my

Subscribe 2nd Channel kami :