Friday, February 17, 2017

LEGO® BATMAN™ Movie Day di LEGOLAND® Malaysia

Dah lama tak pergi LEGOLAND® Malaysia, mesti dah macam-macam ada kat sana. Tahun lepas kerap gak pergi sana. Memang best, sebab tiap-tiap kali pergi ada aktiviti-aktiviti berbeza. Tahun lepas Ninjago® , Helloween, Christmas dan banyak lagi. Tahun ni LEGOLAND® Malaysia memperkenalkan LEGO® BATMAN™ Movie Day. Kepada korang yang minat BATMAN dan peminat koleksi LEGO, ini lah peluang korang nak tambah koleksi. Wow bestnya !!  Bila event ni ? 

LEGO® BATMAN™ Movie Day 
17 Feb - 31 Mar 2017


Ada banyak aktiviti menarik kat sana nanti termasuk Scavenger Hunt, penampilan the only 
LEGO® BATMAN™ dan banyak lagi. Apa yang best lagi, siap ada KIDS GO FREE !. Haa macam mana ? Korang boleh baca maklumat kat bawah ni. Dalam bahasa inggeris pulak. Korang translate lah yer.. 

LEGO® BATMAN™ Meet & Greet
The cutest Dark Knight lives in LEGOLAND® and will make special appearances all around the park. Seize this opportunity to take as many pictures with him, and who’s to say, he might teach you a thing or two. Be on the lookout.

Exclusive LEGO® BATMAN™ Gift with Purchase
All visitors will get LEGO® BATMAN™ masks to explore the park as Gotham’s favourite vigilante. Fans will also be eligible for the exclusive LEGO® BATMAN™ Mini Batwing (while stocks last) or every purchase of LEGO® BATMAN™ products worth RM250 and above.

Kids Go FREE
Yes, you read that right! Start sewing or knocking on your nearest costume store for the best BATMAN™, Joker, Robin, or Batgirl outfit. For the entire event period, kids under 12 years old dressed in the main characters of The LEGO® BATMAN™ Movie get FREE admission with one (1) full paying adult ticket purchase.

The Scavenger Hunt
BATMAN™ was a master seeker and hunter. What about you? Put your skills to the test. Register yourself at the admission counter and collect your hunt guide. See if you can find the missing items and collect one victory stamp for every successful find.

Spot The Joker Minifigure
He’s the master of all criminals. Explore the park to spot the LEGOLAND® staff with the Joker Minifigure and show case your awesome work by uploading a selfie on your social handles. If you’re almost as amazing as BATMAN™, you might put his sidekick, Robin, out of work.

The sky’s the limit where fun and play is concerned. Why stop there? Here are more activities that will be carried out daily for everyone to enjoy:

Mosaic Build
Bat’s might be blind, but not BATMAN™ – because he’s AWESOME. Create your very own LEGO® BATMAN™ character based on the outlines provided daily, from 11am to 6pm at the LEGO® Academy.

Create Your BATMAN™ World
Immerse yourself in the realm of the caped crusader by building your very own BATMAN™ World with the LEGO® bricks provided. The escape to BATMAN™ World happens daily from 11am to 6pm at the LEGO® Academy.

BATMAN™ Build Activity
Sharpen your skill to become a master builder. Build a BATMAN™ LEGO® set based on the instruction given; daily from 10am to 6pm at the LEGO® Academy.

Photo Opportunities
Ample photo opportunities await those who visit with special BATMAN™ themed spinner standees amongst others.

Caption this Scene (on Facebook)
Capture a picture of the LEGO® BATMAN™ Movie mascots whenever you see him in park, upload it to LEGOLAND’s Facebook page and make sure you include your most creative caption ever! The best caption will be in the running for LEGOLAND Malaysia Theme Park tickets!

A Selfie with LEGO® BATMAN™ (on Facebook)Make sure you take a selfie with LEGO® BATMAN™ Movie walking character and wait for the announcement on LEGOLAND’s Facebook page. The most creative caption of the selfie wins LEGO® BATMAN™ Movie merchandise.

Fuhhhh aku pun nak pergi kalau dapat peluang.. Rindu nak pergi jalan-jalan kat legoland. Jommm...

Thursday, February 16, 2017

GT Mobile Malaysia GT-888 Smartphone Review

"Weh ko nak phone tak ?" Pernah tak orang tanya korang soalan ni ? Aku pernah weh. Terkejut aku. "Wow biar betul." "Betul la, aku nak bagi smartphone baru." Ko rasa macam mana  ? Aku ! Perghhh kecik tapak tangan, nyiru aku tadahkan. Sekali dia bagi betul la.. Smartphone apa ?

GT Mobile Smartphone | Model GT-888
GT Mobile GT-888

Dari mana smartphone ni? Tak pernah tengok pun. Rupanya-rupnya smartphone keluaran Singapore | Salah satu produk GT yang diperkenalkan oleh GT Group Malaysia. Buat masa ni belum ada di pasaran Malaysia lagi. Ooo patut la tak pernah nampak. Okeh nak godek-godek dulu apa yang menarik tentang smartphone GT Mobile ni ? Jom layan unboxing GT Mobile aku ni. 
Youtube Unboxing GT Mobile model GT- 888
Macam menarik. Tapi tunggu dulu. Baru buka kena charge dulu. Macam biasa la, mana-mana smartphone pun kalau brandnew tu mesti kena charge la dulu. Sebenarnya mitos je tu, smartphone ni kan dah lama dalam kotak, dah sah-sah bateri tinggal sikit. Hehe.. 

Okeh, macam biasa la kalau nak godek-godek smartphone ni korang nak tengok apa dulu. Kalau aku, aku nak tengok processor la, camera pixel la, bateri la bagai. 
GT Mobile model GT- 888 (Front)
GT Mobile model GT- 888 (Rear)

Apapun meh nak share spesifikasi untuk GT-888 ni. 

Spesifikasi GT-888 

Processor
64 bit Quad Core 1.0GHz
2GB + 16GB ROM (Expandable up to 64GB)

Display
5.5”720*1280 pixels
5.5" 2.5D Arc Screen
Corning Gorilla Glass 3

Dimensions
158.9*77.5*8.6mm

OS Android Version
Android 5.1 Lollipop

Frame
Metal Frame

Camera
Front OV5638 5MP
Rear OB8865 8MP

Battery
2550mAh
Quick Charging

Storage

16GB

SIM card
Dual SIM (SIM+MicroSIM)

Warna
Metal grey
Silk white


Boleh tahan Smartphone ni. Besar pun besar, puas hati nak guna. OS pun yang latest version. Okeh, overall aku puas hati dengan smartphone ni. Buat masa ni penggunaan aku ringan lagi. Belum lagi guna di tahap maksimum. Apapun kita tunggu kemunculan GT Mobile di Malaysia tak lama lagi.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layar website di bawah ni... 


Monday, February 13, 2017

Sertailah #TolunaLove dan menangi 15,000 Mata!

Korang tau tak TOLUNA ni ? Ke dah jadi ahli ? Toluna sekarang ni tengah buat peraduan. Pemenang dapat 15000 mata dalam akaun toluna. Yang dah ada akaun jom join peraduan. Yang belum jangan segan-segan nak register di website Toluna
Kami mahu melihat cinta anda! Haiwan kesayangan anda, kawan karib anda atau kereta anda, tunjukkan kita segala-gala yang anda cintai! sertailah peraduan Instagram dan Twitter baru kami: #TolunaLove! Seperti biasa,dua pemenang akan membawa pulang 15,000 mata – satu dipilih daripada Instagram dan yang lain dipilih dari Twitter.
FebruaryLove_MY.jpg
Untuk menyertai peraduan ini, sila:
• Ikut @Toluna di Instagram atau Twitter, bergantung kepada platform anda masuk dari
• Pilih gambar senyuman anda, muat naik ke Twitter atau Instagram
• Tag gambar anda dengan hashtag #TolunaLove
• Anda mesti mengikuti @Toluna di kedua-dua Twitter dan Instagram untuk layak
Peraduan ini adalah Instagram & Twitter Eksklusif. Anda mesti menghantar gambar anda antara 1 Februari dan 28 Februari untuk mengambil bahagian.
kami amat berbangga untuk mengumumkan pemenang #TolunaSmile! Antara beratus-ratus penyertaan, amal_enna telah dipilih daripada penyertaan Instagram , nancymglay dan terpilih melalui Twitter. Mereka masing-masing akan menerima 15,000 mata. Tahniah!
Semoga berjaya! kepada mereka yang memasuki #TolunaLove!…