Cosmoderm

cosmoderm

Friday, August 18, 2017

Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand served Halal Food

Okeh sambungan dari entri Percutian 3 Hari 2 Malam di Hotel Ramada Phuket Deevana. Untuk info korang, hotel ni menyediakan makanan Halal (served halal food) Makan la tanpa was-was hehe. Enjoy the food and enjoy your holiday... 

The Cafe, Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Halal Logo pada menu

Breakfast di Hotel Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Western International Breakfast
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Vegetarian Corner
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Cereal, juice, yogurt, milk etc
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hot Coffee or Hot Tea
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Asian Corner
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Egg Station
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
French Toast, Waffle & Pancake
Pelbagai pilihan untuk breakfast. Makan la puas-puas.. Lepas breakfast nak pergi berjalan kan. Jangan tak breakfast rugi hehe...

Lunch di Hotel Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Roasted Chicken
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand


Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Stir River Prawns
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Stir Fried Andaman Squid
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Phad Pak Ruam (Mix Vege)
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Banana Fritter
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Ice-Cream Sunday
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Tub Tim Grob
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Juices Pineapples, Watermelon & Oranges


Fuhhh makanan sedap-sedap, sampai tak larat nak makan dah. Makan tengahari ni kami makan dengan nasi. Harga standard harga hotel la, ada yang murah ada yang mahal. Tengok la pada menu yang korang pilih. Kalau pergi 2 orang tu, beli 2 lauk pun dah memadai untuk lunch. Bukan lama pun dok hotel. Matawang Bath bukan macam US Dollar ke, Aud ke, hehe. Breakfast provided jadi tak perlu risau la. 


Website : Ramada Phuket Deevana
Alamat : 45/1 Raj‐U‐Thid 200 Pee Road, Patong, Kathu District Phuket
Facebook : Ramada Phuket Deevana
Instagram : Ramada Phuket Deevana

Percutian 3 Hari 2 Malam di Hotel Ramada Phuket Devana, Patong Thailand

Sawadikappp !! 
Bermula percutian 3 hari 2 malam di Phuket Thailand, travel ke-2 aku ke luar negara tahun ni. Tak sangka sampai juga akhirnya di bumi Thai ni. Plan asal nak ke Krabi, last-last ke Phuket. Apapun Phuket juga antara destinasi tumpuan dan terkenal di Thailand. Ramai pelancong-pelancong asing datang melancong ke sini... 
#redscarzXphuket
Sebelum ni aku ke Perth Australia berdua, kali ni kami bertiga. Aku, Abah Careno (Blogger Viral the making) dan Faizal Fredley (Travel Blogger No. 1 Malaysia) Berlepas dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA) menaiki pesawat Malindo Air. Perjalanan mengambil masa lebih kurang sejam setengah. Untuk info korang, waktu kat Thailand lewat sejam. Jangan lupa setting jam. Kalau kat smartphone biasa automatik.
#kembarakbba9 di Phuket
Alhamdulillah tiba di Phuket International Airport, Thailand dengan selamat. Penerbangan selesa dan smooth. Selesai imigresen dengan bagasi terus ke balai ketibaan. Sungguh unsangkarable ketibaan kami di sambut oleh pihak hotel di lobi airport. Terasa macam VVIP rasanya hehe.. Next destinasi kami nak pergi Check-iN hotel dulu. Mana ? Hotel Ramada Phuket Deevana, antara hotel mewah di Phuket. Hotel terletak di 45/1 Raj‐U‐Thid 200 Pee Road, Patong, Kathu District Phuket. Okeh nak ke hotel Ramada Phuket Deevana ni mengambil masa lebih kurang sejam gak dari airport. Sapa-sapa plan nak ke arah Patong nanti better ambik flight awal. Sampai airport pun dah kul brapa pastu nak ke Patong lagi. Abis masa dalam perjalanan je nanti. 
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Hotel Ramada Phuket Deevana
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Tiba di Hotel Ramada Phuket Deevana, kami disambut lagi oleh receptionist hotel. Bukan takat sambut je, siap kalung bunga lagi.. Wowww terharunya.. Hilang terus rasa penat haha.. Staff-staff hotel memang peramah dan mesra. Kejap-kejap "Sawadikap"...
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Kenapa kami pilih Hotel Ramada Phuket ?


Lokasi hotel berdekatan dengan Pantai Patong | Patong Beach dan Bangla Road. Dua-dua ni antara tempat menarik di Patong. Berjalan kaki dari hotel lebih kurang 8-10 minit saja. Sepanjang perjalanan ada banyak kedai-kedai tepi jalan. Bukan kawasan yang sunyi. 

Hotel Ramada Phuket Deevana Room Type

Selama 3 hari 2 malam aku menginap di hotel ni, aku boleh described yang aku sangat selesa. Bukan takat bilik yang selesa tapi dengan fasiliti yang diberikan mencukupi. First skali wifi la, wifi laju giler.. Portable wifi yang kami bawa pun untuk guna kat luar je. Persekitaran pun bersih. Antaranya fasiliti yang disediakan seperti cafe, gym, swimming pool, spa, kid's club, transport dan lain-lain. Entri kali ni aku citer lebih kepada pengalaman menginap kat hotel ni serta fasiliti. 

Nak tengok tak bilik tempat kami stay? 
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Deluxe Room Type
Haa, ni la bilik kami. Bilik Duluxe, ikutkan bilik 1 Queen Bed saja, tapi as per request kami dapat sorang satu katil. Bahaya kalau tido sekatil ni, bukan apa kang ada yang mengigau nanti haha.. 
Kat Hotel Ramada Phuket Deevana ni ada 4 type bilik. Salah satu bilik yang kami stay tu Deluxe Room Type. 
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Standard Room Type
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Premier Room Type
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Suite Room Type
Cantik-cantik kan bilik, apa yang pasti setiap bilik yang kita stay ni mempengaruhi mood percutian. Betul tak? Dapat bilik lawa dan selesa seronok bercuti. Hilang rasa penat. Jangan banding pulak dengan travel backpackers, tu lain, backpackers tak kisah pun nak tidur mana, asal ada tempat tidur pun dah memadai. Tak efek mood dorang pun. Hehe.. 

The Cafe, Ramada Phuket Deevana

Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Selain bilik aku teruja dengan Cafe, bukan takat makanan banyak pilihan tapi yang lebih menarik, hotel menyediakan makanan halal (served halal food). Fuhh lega rasanya, pilih makanan tanpa was-was. Boleh rasa menu macam-macam.. 
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Logo Halal pada menu
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand

Lunch di Hotel Ramada Phuket Deevana

Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Main Menu
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Dessert
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Air minuman
Breakfast di Hotel Ramada Phuket Deevana
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Sedap-sedap makanan kat sini. Kalau nak tengok lagi lanjut pasal apa yang kami lunch dan breakfast kat hotel ni boleh klik sini | Hotel Ramada Phuket Deevana Served Halal Food

Fasiliti-fasiliti di Hotel Ramada Phuket Deevana

Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Swimming Pool
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Kid's Club
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Gym 
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
Percutian di Hotel Ramada Phuket Deevana Phuket Thailand
SPA @ Massage 
Rasa macam malas je nak kuar hotel haha, nak lepak hotel je. Tapi tu la kan, dah datang tempat orang takkan nak dok hotel saja haha.. Jadi kesimpulannya, aku puas hati dengan bilik, layanan yang diberikan, dan apa yang paling aku suka, served HALAL food. Memang aku syorkan | recommended for Muslim traveler atau pelancong Muslim untuk menginap di sini. Okehh la nak pergi berjalan-jalan dah... 

Korang boleh tengok maklumat lanjut kat bawah ni.


Website : Ramada Phuket Deevana

Alamat : 45/1 Raj‐U‐Thid 200 Pee Road, Patong, Kathu District Phuket
Facebook : Ramada Phuket Deevana
Instagram : Ramada Phuket Deevana

Wednesday, August 16, 2017

Promosi Fabulous Merdeka Lunch sempena Merdeka Feast 2017 di Vivatel Kuala Lumpur

Ada sapa-sapa teringin nak lunch kat hotel ? Lunch murah-murah kat hotel ? Kot la dah tepu idea nak cari pot makan kat mana. Haha, tu sememangnya stendet. Meh nak bagi tau, sempena bulan Kemerdekaan ni, Vivatel Kuala Lumpur adakan promosi Fabulous Merdeka Lunch. Hanya RM38 seorang, korang boleh LUNCH (semi-buffet) kat hotel bertaraf 4 bintang tu..
Semalam aku berpeluang gather-gather dengan member merasa sendiri makan kat sini. Perghh senang cerita aku memang puas hati. Kenyang dan memang berbaloi.. Korang tau tak dengan harga serendah RM38 korang boleh pilih nak makan ikan siakap (seekor) atau ayam kampung (setengah ekor).. Ikan siakap pun besar-besar bak ang lebih kurang 500g gak sekor. 
Main Course
Ikan Siakap dan Ayam Kampung
Ikan siakap dan ayam kampung ni antara main course promosi ni. Korang pilih sendiri nak ayam ke ikan ke nanti chef akan gorengkan. Live Cooking.. Makan panas-panas... 
Ikan Siakap 
Ayam Kampung 
Kuah kari dan Masak lemak
Korang boleh makan dengan nasi dan disediakan kuah kari dan masak lomak. Terangkat ko... Member semalam siap bertambah-tambah nasi. 
Appetizer & Salad
Salad
Kalau nak salad pun ada siap dengan homemade dressing lagi. 
Ulam-ulam & acar jelatah
Makan ayam kampung, pekena dengan ulam-ulam memang pakej la. Marbellesss !!

Noodle & Pasta Station
Kalau tak nak makan nasi takpa, ada Noodles station dengan Pasta Station. 
Noodle Station
Setiap hari menu akan berubah, mee rebus, mee sup, mee kari dan lain-lain... 
Pasta Station
Nak pasta pun ada, pilihan di tangan korang nak makan apa, nak campur apa. Just pick up bagi je kat Chef. Perghh nak carbonara ke, nak tomato ? Pilih je...
Haaa ni yang aku pilih, Chef tolong masakkan. Carbonara aummm !!
Soup of The Day
Soup of the day
Prefered Western Cream Soup. 
Tudia segak-segak Chef ni.. Semalam menu mee rebus ! Sedap kuah dia... 
Haa ni haa LIVE COOKING ! Chef goreng depan-depan korang je. Tak hilang ayam ke ikan tu nanti.. Hahah gurau je. 
Nahhh belanja satu gambar... Aku pilih ikan siakap. Aumm besar tak ikan ni.. Bukan anak ikan ni.. Kikiki... Jap-jap ada lagi.. Ada dessert lagi... 
Dessert
Dessert
Memang worth it la kalau nak dikirakan. Ni kalau makan kat luar, ikan siakap sekor dah brapa ringgit dah. Belum benda lain-lain lagi.. Haa tunggu apa lagi, jom serbu...

Tempoh Promosi

Fabulous Merdeka Lunch
Semi Buffet  | Weekdays (Isnin - Jumaat ) 
1 - 30 Ogos 2017 | 12.00 petang - 3.00 petang
Dilanjutkan sehingga 16 September 2017 !!
RM38 nett per person

Vivatel Kuala Lumpur juga buat promosi pada Hari Merdeka nanti.

Merdeka Day Hi-Tea
Buffet | Khamis
31 Ogos 2017 | 12.30 petang - 4.00 petang
RM58 nett per person
RM48 (Warga emas dan kanak-kanak berumur 6-12 tahun)


Untuk maklumat lanjut atau tempahan korang boleh hubungi no di bawah..

Phone: (603) 9205 8888
Email: retro@vivatel.com.my
http://www.vivatel.com.my/