Nuffnang

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, September 14, 2016

Pull-up workout untuk Beginner | MADWARRIOR

Pull-Up Workout

Workout yang aku baru start ambik serius selain dari Push-UpSit-Up dan Cardio. Baru beberapa hari je aku mula serius tentang pull-up ni. Tapi sekadar beginner saja. Masih tercari-cari cara pull-up yang betul untuk beginner. Maklum la, berat sangat badan ni. Tak larat nak angkat badan wehhh.. Bila dah tau pasal kelebihan pull-up ni perghh lagi teruja pulak nak buat. 

So ni antara tips yang aku dapat untuk pull-ups workout for beginner. 
Source from Google, Pinterest.
Aku pernah bertanya kat seorang member yang main bar hari tu. Dia kata kalau tak boleh pull-up, buat push up dulu. Bila push up dah mantap boleh buat step 1 dan 2 kat atas, lepas tu turun push up. Ulang-ulang benda sama. Pelan-pelan nanti boleh naik sikit-sikit. 

Sama-sama kita cuba, di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Haha teringin gak nak gayut-gayut macam dorang ni.. Aku masih tak mampu bergayut dengan lama. Aku masih susah nak angkat badan. Lagi satu dia bagitau buat Body Row kat atas tu, tu pun basic gak tu. Kaki kena lurus ke depan. Jangan bengkok, nanti tak rasa. Haa yang ni aku boleh la buat sikit-sikit.

Ni aku share sikit video yang aku boleh buat. tapi ni bukan pull-up. Ni bergayut haha.. Pull up @ Chin up aku tak mampu buat lagi. Huhu..

Lagi sebulan Mad Warrior Revolution 2016.
#TheMakingOfMadWarrior

Thursday, September 8, 2016

[VIDEO] Bean Boozled Challenge Malaysia | Aliah dan Akif

Seperti dijanjikan.. Ni la video Aliah dan Akif buat Bean Boozled Challenge. Rakaman dibuat di dataran Suria KLCC. Sambil riadah rakam video ni. Zasss..... Suara babah garang sikit. Abaikan haha...


Bean Boozled Challenge Malaysia
Serius lawak tengok aksi dorang ni. Nak tergelak je masa rakam haha.. Apapun jangan lupa Subscribe Youtube aku untuk video-video menarik akan datang. Link ada kat bawah ni.

Link Youtube : DAUSREDSCARZ

Bila Aliah dan Akif mula terjebak dengan Bean Boozled ! Baca sini.[KLIK]

Wednesday, September 7, 2016

Bean Boozled Challenge Malaysia | Aliah dan Akif terjebak !

Dari mana ntah datang permainan ni pun aku tak pasti, yang pasti kat youtube aku tengok Mat Salleh mula dulu. Dan benda ni dah lama dah pun kat youtube. Berlambak-lambak dah video. Hmm terjebak la kat Aliah dan Akif nak main benda ni. BEAN BOOZLED Jelly Beans !! Dare to compare. Setiap Jelly beans ni ada perasa lain-lain yang yang pasti luar biasa. Contohnya perasa Stinky Socks (stoking busuk), Baby Wipe (tisu bayi), Rotten Egg (telur busuk) dan lain-lain ada kat bawah ni. 

Rules permainannya
Ada 2 Jelly Beans warna yang sama tapi perasanya lain-lain. Contohnya ada 2 Jelly Beans warna biru. Satu perasanya Toothpaste dan satu lagi Berry Blue. Jadi dorang akan pilih random. Kalau bernasib baik dapat la sedap.. Kalau tak bernasib baik dapat la yang tak sedap dan busuk. Gitu la kiranya.. Ikut nasib la. Sebab tu la dipanggil Bean Boozled Challenge !
Inilah kotak Bean Boozled tu. Kotak kecik je tapi harga sekotak boleh tahan jugak. 
Kat belakang kotak tu ada tunjuk pair-pair untuk Jelly Beans tu. Korang tengok la betapa menakutkan dan mengelikan perasa-perasa tersebut. Booger ! Canned Dog Food ! Lawn Clippings ! Huh macam-macam la, tapi jangan risau ini semua perasa rekaan semata-mata. Bukan ambik stoking rendam pastu buat jelly. Haha... tapi rasanya sebijik kaw !! Mana tahan, boleh muntah ooo..
Bean Boozled close up ! Sumber Google Image 
Kemain Aliah dan Akif nak sangat Bean Boozled ni. Jenuh mencari, akhirnya jumpa kat Candylicious KLCC. Nasib baik sempat, masa ni Candylicious KLCC tengah buat clearance stock sebab nak pindah tempat lain. Ke mana ? Aku lupa dia cakap kat mana. Dapat pulak diskaun 40%. Fuhh lega ada diskaun.. Boleh beli lebih sikit. 

Lepas beli terus pergi ke dataran Suria KLCC buat rakaman Bean Boozled Challenge ! Video dah ada. Tunggu next entri. Nak tergelak tengok gelagat Aliah dan Akif bila buat challenge ni. Kena pulak yang busuk.. Haha.. Tunggu...