Sunday, March 17, 2019

5 serum terbaik untuk merawat masalah jerawat dan jeragat

Assalamualaikum w.b.t,
Welcome to Daus Redscarz Blog (Jeng jeng jeng)

Apa khabar semua. Didoakan korang semua sihat-sihat semuanya. Hari ni aku nak share sedikit tips dapatkan kulit muka yang sihat dan flawless. Okeh sebelum aku mulakan bicara, aku nak tanya kat korang dulu, sapa ada masalah masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kusam, kulit berminyak dan lain-lain ? Antara punca masalah ni terjadi sebab pemakanan kita tidak seimbang dan ada juga gangguan-gangguan dari hormon yang tidak stabil. Kesannya kita kurang keyakinan, kelihatan kusam atau muka nampak tidak sihat. 

Bukan perempuan saja hadapi masalah ni, kaum lelaki pun sama gak. Sama macam aku. Muka berminyak dan jerawat. Masalah ni kena atasi dengan segera supaya tidak membebankan diri. Senang cerita aku pakai serum Dr. BEAU | Pure Natural Skin Oil | Teja Herbs. 
Kenapa aku pilih DR.BEAU ?
Mudah nak guna, wangi dan tidak melekit. Sebenarnya banyak lagi sebab kenapa aku pilih DR.Beau ni. Serum ini mengandungi Vitamin E, vitamin yang baik untuk merawat kulit. 

Gabungan dari 6 natural oils semula jadi iaitu :-

  • Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.
  • Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.
  • Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.
  • Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.
  • Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
  • Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.
Hasil dari gabungan herba-herba semulajadi ni, boleh kata semua masalah kulit boleh dirawat dengan menggunakan Dr. Beau ni. Hebat juga kandungan Dr. Beau ni. Memang patut la dipanggil pakar kulit, pakar jewarat dan jeragat. Antara top serum rawatan kulit muka. 

Selain dari kandungan yang luar biasa, ada lagi kelebihan Dr.Beau ni..
  • Sangat sesuai untuk wanita Asia bukan setakat wanita je, satu keluarga boleh pakai, budak-budak pun boleh.
  • Meresap ke dalam kulit dengan pantas
  • Bau harum dan wangI semulajadi
  • Tidak melekit (yang ni aku suka, sebab tak melekit.)
  • Rasa segar dan nyaman
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. 
Korang boleh tengok beberapa testimonial dari pengguna-pengguna DR.BEAU ni.

 Testinonial Dr.Beau Pure Natural Skin Oil - Teja Herbs
Nampak tak testimonial-testimonial ni. Banyak lagi sebenarnya kalau korang tengok kat website DR.BEAU ni. Video pun ada.

Meh aku tunjuk cara-cara penggunaan Dr. Beau

Nak guna serum DR.BEAU memang mudah sangat. Yang penting sekali muka kena bersihkan dulu. Keringkan muka, ambik sebiji Dr.Beau titiskan pada tapak tangan dan sapu pada muka atau kawasan yang sepatutnya. Setel haha. Mudahkan. Okeh, bagi kaum wanita ni, dorang nak guna bedak la, sunblock la, make up la, sapu je kat muka. Takde hal punya. Korang boleh tengok video tutorial mudah aku guna DR.BEAU.
atau korang visit www.youtube.com/dausredscarz
Mudah je kan. Wangi dan tak melekit. Okeh kalau korang nak tau lebih lanjut pasal serum DR.BEAU boleh layari link kat bawah ni.
Contact no : 0169633443

Tuesday, March 5, 2019

Book tiket penerbangan Singapore Kuala Lumpur dengan Traveloka

Assalamualaikum w.b.t, 


Welcome to Daus Redscarz Blog ! Jeng jeng jeng. 

Dah masuk bulan Mac 2019. Apa perkembangan terkini persiapan #RoadToUSS #DausRedscarzToUSS. Alhamdulillah tiket flight pergi dan balik dah book. Fuhh lega dapat setelkan 2 major part iaitu Penyediaan Passport dengan Ticket Flight. Kenapa pilih naik flight ? Walaupun kos menggunakan jalan darat lebih murah dan jimat. 

Okeh, sebenarnya aku memang ada terfikir nak guna jalan darat, drive dari Kuala Lumpur ke Johor kemudian masuk Singapura guna public transport. Semua kaedah aku dah fikirkan, termasuk la naik bas atau naik keretapi. Memang kos lebih murah dan jimat berbanding naik flight. Akan tetapi mental aku tak brapa kental sebab fikirkan dekat imigresen kena turun naik turun naik bawa anak-anak. Kalau ramai orang atau sesak macam mana nak handle. Aku masih tak boleh nak bayangkan. Aku ada baca 2,3 pengalaman orang lain travel guna jalan darat tapi still aku tak yakin lagi. Mindset aku barangkali. 

Jadi aku pilih naik flight. Bagi pendapat aku, pendapat aku ni bukan betul atau salah, check imigresen tetap ada cuma sekali saja sebelum boarding. Lepas tu terus je tu pintu gate. Isi form putih tu pun dalam flight (correct me if im wrong). Ada banyak masa nak completekan borang putih tu. Kalau dekat jalan darat, mungkin akan kalut sikit nak isi form. Risau anak-anak lari sana lari sini. Kalau ramai orang macam mana pulak agaknya. 

Sebenarnya naik flight pun tak mahal sangat kalau pandai pilih tarikh dan merancang. Matta Fair salah satunya event yang selalu dinantikan orang ramai, banyak pakej-pakej pelancongan, offer-offer melancong yang menarik ke pelbagai destinasi idaman. Akan tetapi Matta Fair promo ni kalau terlepas event dia melepas la haha. Tapi korang tak risau sangatlah kita gunakan cara-cara lain untuk dapatkan MATTA Fair 2019 seperti kemudahan website perbandingan harga flight ataupun hotel. Terus terang cakap, kita rakyat Malaysia yang bukan kaki melancong, bukan kaki travel ni, kita cuma tau ada 2 jenis flight je ada kat Malaysia ni. Airasia atau MAS saja. Kalau tak MAS, Airasia. Dua tu je kita tau. Sebenarnya banyak lagi jenis airlines yang kita boleh naik untuk ke destinasi yang dituju. 

Kalau pergi melancong ke luar negara fuhh nama airlines yang tak pernah dengar pun ada. Korang tau tak aku book flight aku guna website mana? Traveloka ! Tau kan?? Korang tau tak traveloka ni antara website yang membandingkan harga flight-flight. Kat situ la aku sedar betapa banyaknya airline yang kita boleh tempah untuk ke destinasi. Nak pergi singapore, selain dari MAS dan Airasia korang boleh book sama ada Lion Air, Jetstar Asia, Flyscoot, Silk Air, Bangkok Airways, Vietnam Airlines, yang familiar Malindo dan banyak lagi. Macam-macam jumpa dalam tempoh perbandingan harga tiket penerbangan murah ni.


Selepas membandingkan harga di Traveloka, aku pegi masuk check website airline yang aku pilih tu, nak pastikan harga tu mahal ke murah. Ternyata ada perbezaan.

Haa ni la antara senarai- senarai perbandingan harga dan jadual waktu penerbangan mengikut tarikh yang dipilih.

dan lagi best ada emel coupon discount. Baru ni aku beli dapat rebate sehingga RM70 tu. Jimat-jimat.

Okeh ni total harga tiket flight untuk 6 orang. Airasia dari Singapore ke Kuala Lumpur. RM1518.38 Termasuk baggage 20kg x 2 orang. Murah ke mahal ? 6 orang tu. Itu kalau booking lagi awal mesti lagi murah. 
Check this out, guys. Jom usha Sale Abration Traveloka biar rambang mata. 

Orait ini saja sharing untuk kali ni. Korang jangan lupa SUBSCRIBE channel DAUS REDSCARZ ya, turn on notification untuk vlog-vlog terbaru dari kami.

Saturday, February 16, 2019

Throwback Penginapan di Festive Hotel - Resort World Sentosa Singapore 2011

Alhamdulillah, 7hb mei 2011, kami tiba di Resort World Sentosa, Singapore. Antara tempat menarik dan tumpuan pelancong seluruh dunia. Di Resort World Sentosa ni saja ada pelbagai tempat menarik, antaranya tempat percutian, hiburan dan rekreasi. 3 hotel mewah dan terkenal | Festive Hotel, Micheal Hotel dan Hard Rock Hotel. Selain itu ada theme park, Universal Studio Sentosa (USS), dan Casino. Kami berpeluang menginap at Festive Hotel. 


Festive Hotel - Duluxe King Family. Masuk-masuk terbeliak mata, apasal mcm class je tempat ni. Memang kelas la.. Hotel mahal kot ni.. Tahun 2011 masa tu, aku bukan traveller, tak tau sangat menginap kat hotel-hotel ni. Bila tiba kat sini terus rasa macam wow.. Korang tengok la sendiri.. 
Katil king dia fuhh bila dah baring rasa macam malasnya nak bangun dah haha.. Design dan decoration memang cantik. 
Layan pulak Panasonic LCD tv 42" FullHD masa tu. Yang aku paling suka banyak sport channel.. Berbaloi-baloi.. Rezeki plak masa tu ada game Manchester United vs Chelsea.. Layan abis.. Manchester United menang 2-1. Yehhhh Glory-glory Man United. 

Ada decker plak tu. Ada extra bed kat atas tu. Masa tu tak bawa anak-anak lagi berjalan. Kalau bawa masa tu kompom seronok sangat la.. 

Bilik air atau bathroom. 



Bilik air atau bathroom. Kalau dah bilik nampak mewah dalam bilik air pun nampak mewah. Jangan tidur dalam bilik air sudah. Haha.. 


Apa yang ada dalam bilik selain di atas. Set minuman panas dan sejuk. Remote TV, maps, poskad, ada schedule event-event, feedback form dan lain-lain. 


Tak ingatlah harga bilik ni masa tu. Yang aku ingat memang cecah 4 angka kalau convert Ringgit Malaysia. Fuhh rambang mata nak booking hehe.. Tapi alhamdulillah masa ni mak blanja. Hehe merasalah menginap di Festive Hotel Sentosa. Satu pengalaman kami satu ketika dulu. Terima kasih mak hehe.. Sekian, kisah throwback.. 

Disclaimer ! Gambar-gambar di atas diambil tahun 2011. Segala perubahan pada yang bilik hotel sekarang kami tak tau. 


InshaAllah kami akan datang ke Sentosa lagi #RoadToUSS #DausRedscarzToUSS tapi tak stay kat sini kot. Cari hotel bajet je kat sana nanti. Okeh korang boleh baca persediaan kami untuk ke Singapore nanti serta pengalaman kami buat passport di imigresen UTC. 

Tuesday, February 5, 2019

Selesai urusan Passport anak-anak di Mini UTC Keramat

Assalamualaikum dan salam sejahtera... 

Welcome to Daus Redscarz Channel.. jeng jeng jeng... 

Alhamdulillah selesai part Passport anak-anak (Aliah, Akif dan Faheem). Fuhh lega dapat selesaikan passport ni. Bukan apa, sebabnya kena bawa dorang sekali pergi imigresen, bersesak-sesak dengan orang ramai. Kali ni dugaan lagi, pergi UTC Sentul sebelum jam 12 tengahari, sekali nombor dah abis daaa !!! Alamak, penat-penat cari parking, nombor pulak abis. 

Pegawai Imigresen yang bertugas suggest pergi ke Mini UTC Keramat, sebab sana buka jam 1.00 petang. Alang-alang nak buat, kami terus ke UTC Keramat. Korang yang belum tau akan jadual waktu operasi baru UTC 2019 boleh baca disini. 

Tiba di UTC Keramat hampir jam 1.00 petang. Tudiaaaa barisan dah macam ular melilit, beratur siap dah.. Mau lebih dari 50 orang kat depan. Cepat-cepat masuk barisan takut tak dapat nombor nanti. Lama lagi nak tiba kaunter nombor ni.
Mujurlah kat Mini UTC Keramat ni ada perpustakaan komuniti. Wife berbaris, aku bawa anak-anak masuk perpustakaan, sambil menunggu boleh baca buku. Dalam tu banyak buku kanak-kanak, sejuk pulak tu. Kat luar tu bahang, panas ya amat. Anak-anak pun layan buku-buku dengan tenangnya.
Apa yang perlu bawa untuk buat passport anak-anak bawah 18 tahun ni. 

Akif 10 tahun & Faheem 4 tahun (belum ada mykad) - cuma perlu surat beranak (original & 1 salinan tiap sorang)
Aliah 13 tahun, surat beranak & mykad (original, 1 salinan surat beranak dan 1 salinan mykad)

dan,

Mykad Ibu/Bapa yang datang daftar (original dan buat 3 salinan untuk *3 orang, maksudnya untuk salinan seorang 1)
Bila tiba giliran, apa yang perlu dibuat di kaunter pendaftaran.

Daftar ibu jari di mesin elektronik (faheem tak perlu), ambik gambar on the spot kat kaunter, tak perlu lagi pergi ke kedai untuk ambil gambar. Faheem 4 tahun pun boleh gambar on the spot, janji boleh dok diam pandang kemera. Kemudian turunkan cop ibu jari. Selesai !! 

Dah selesai part daftar. Tunggu ke kaunter bayaran pulak. Tunggu turn bayaran tak lama. Kejap je. Okeh berapa kadar bayaran untuk anak-anak ni. 

Umur 12 tahun dan ke bawah RM100 untuk tempoh 5 tahun dan Umur 13 ke atas ialah RM200 untuk tempoh 5 tahun.

Untuk 3 orang ikutkan RM400. Tapi alhamdulillah Aliah masih belum genap 13 tahun pada tarikh daftar. Masih dikira 12 tahun dan harga bayaran pun dikira RM100. Jadi jumlah untuk 3 orang RM300. Jimat RM100 boleh simpan untuk perkara lain-lain. 

Dah siap bayar, kena tunggu sejam untuk proses passport siap. Masa ni la korang nak pergi makan ke, minum ke, solat ke, balik rumah dulu ke, selesaikan apa-apa yang patut ke, jangan risau kalau nombor terlepas. Nanti datang je kaunter bahagian tebus passport tu tanya. 

Kaunter serahan/collection
Okeh, dah cukup masa nak collect tu, wajib bawa semua anak-anak yang daftar tadi. Tak boleh hantar wakil datang ambil. Kenapa ?? Sebab masa ambil passport siap tu nanti, anak-anak masing-masing kena buat pengesahan cop jari elektronik, dah sah (boleh semak buku passport, check nama, no kad pengenalan dsb) kemudian dah puas hati, kena cop jari pada passport. Haa faheem sambil tido cop jari kat passport haha..
Apapun, alhamdulillah selesai urusan passport.. Sekarang kita fikirkan perkara lain pulak. Tiket flight ? ke naik bas ? Tempat penginapan ? Lokasi tempat yang menarik untuk dikunjungi di Singapore ? Fuhh banyak lagi kena fikir. So stay tune untuk #RoadToUSS #DausRedscarzToUSS

Jangan lupa SUBSCRIBE DAUS REDSCARZ Channel ya. Ada macam-macam video untuk tontonan korang dalam tu. InshaAllah the biggest task kami akan datang yang Vlog to Universal Studio Singapore ni. Doa-doakan dipermudahkan urusan kami. 

Boleh baca persediaan perancangan awal kami di Daus Redscarz Channel bercuti ke Universal Studio, Singapore.

Thursday, January 31, 2019

Jadual Waktu Operasi baru UTC 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera... 

#RoadToUSS
#DausRedscarzToUss

Hari ni dah masuk 30 Januari 2019. Kurang 2 bulan lagi trip nak ke USS. Passport aku tak buat lagi. Aku rancang nak buat passport seawal yang mungkin. Tak nak kalut nanti.  2 hari lepas (28 jan) kami sekeluarga ke Jabatan Imigresen Jalan Reko, Kajang kira-kira jam 4 petang, pergi kaunter, pegawai kaunter cakap nombor dah abis dan sistem tengah tergendala. So aku decide buat kat UTC la. Maka pergi la kami ke UTC Sentul, Sepanjang jalan jem, kena plak time orang balik kerja. Kajang nak masuk KL.

Tapi aku tak kisah sangat sebab seingat aku UTC ni buka sampai malam. So rileks je la, enjoy jalan jem. Nak stress pun bukan boleh sampai cepat. 

Maka sampai la kami di parking UTC Sentul, bersiap-siap nak kuar kereta. Datang pakcik guard sapa, tanya nak pergi mana. Aku cakap nak pergi imigresen, pakcik tu cakap dah tutup. Dalam hati aku bisik, aikk takkan dah tutup. Mungkin tutup petang jap lagi malam buka balik kot. Aku kurang puas hati, aku turun sorang naik ke level imigresen. Yela dah lalui jem bagai takkan tutup. Sah memang tutup, lengang kawasan tu. Yang ada pun gerai makan je buka. Maka misi buat passport gagal untuk hari tu. 

Balik rumah dah aku update facebook status tanya, ada perubahan jadual operasi ke kat UTC ni. Akhirnya aku dah dapat jawapan. 

Rupanya waktu operasi UTC seluruh negara telah dipinda / ditukarkan. Korang tengok waktu operasi UTC terbaru 2019 yang berkuatkuasa 22 Januari 2019. Tengok betul-betul jadual dibawah ni.... sebab termasuk sabtu ahad dan ada yang beroperasi bermula jam 1.00 petang.
Waktu operasi UTC bagi Kangar Perlis, Sungai Petani Kedah, Ipoh Perak, Pudu Sentral Kuala Lumpur, Sentul Kuala Lumpur, Bandaraya Melaka, Pasir Gudang Johor.
Waktu operasi UTC Kota Kinabalu Sabah, Keningau Sabah, Wilayah Persekutuan Labuan, Tawau Sabah.
Waktu operasi UTC Alor Setar Kedah, Johor Bahru Johor, Kota Bharu Kelantan, Kuala Terengganu, Terengganu.

Waktu operasi UTC Kuching, Miri dan Sibu, Sarawak.


Perghh memang baru sangat ni.. Kerugian satu masa dan ketika aku hari tu. Nak kena cari satu masa baru untuk pergi imigresen ni. Sebab nak buat untuk satu family. Passport aku hidup lagi, masih valid sampai 2020. 

Oklah, jangan lupa share kat kawan-kawan semua. Peringatan sekali lagi, semak betul-betul jadual operasi UTC 2019 yang baru kat atas ni. Kang penat-penat datang tengok UTC tutup.

Subscribe Daus Redscarz Channel untuk follow video-video terbaru kami.

Gambar sumber dari Google. 

UPDATE : Selesai urusan passport anak-anak di Mini UTC Keramat

Saturday, January 26, 2019

Jom Bercuti di Universal Studio Jepun USJ

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Travel ? Merancang travel biar awal. Boleh simpan duit, boleh dapat tiket murah booking awal. Aku sebenarnya telah merancang satu percutian ke Universal Studio Singapore pada Mac nanti. Sebagai langkah permulaan untuk Vlog Channel kami. Kalau sukses nanti kami akan cuba untuk pergi jauh lagi.

Selain USS Singapore ada lagi USJ. Bukan USJ yang Sime Darby punya tu tapi Universal Studio Japan (USJ). Kalau ada rezeki boleh melancong ke sana pulak. Bawa satu family berjalan-jalan, spend quality time dengan keluarga, isteri & anak-anak dengan melancong ke satu tempat best untuk anak-anak. Anak-anak seronok, mak pak mestilah seronok kan. Fuhh tak salah dream big. 

Sebenarnya aku baru tau ada USJ kat jepun ni. Korang mesti terkejut yang USJ kat Jepun pun dah ada. Korang tau tak Dengan Traveloka Malaysia korang boleh usha macam-macam tourist attraction yang best!

Selain tu, korang jugak boleh book cheap Universal Studios Japan tickets so dapat memudahkan korang nanti. USJ Admission Pass boleh juga dibeli semasa berada di Japan iaitu di Lawson dan sebagainya. Aku prefer korang beli pass ini melalui Japan Travel Bureau | JTB Malaysia awal-awal untuk elak beberapa perkara seperti tukaran matawang yang lebih mahal, masalah komunikasi dan sebagainya. Tiket untuk dewasa ialah Yen 12,800 dan untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas ialah Yen 8620.  Oh ya,  USJ Admission Pass dari JTB Malaysia ini dalam bahasa Jepun. Kalau korang tiada masalah bahasa since boleh membaca dalam bahasa Jepun dah kira okay la tu tetapi agak sukar untuk korang yang tak boleh berbahasa Jepun. Untuk sebarang pertanyaan, bolehlah semak dengan pihak JTB Malaysia. Tu pasal, better korang beli dari sini lagi..

Semak sama ada kunjungan korang pada waktu cuti awam, Golden Week atau cuti sekolah. Elakkan ke USJ pada musim ini. Confirm sesak. Bila sesak, waiting time untuk ride akan lebih panjang. 2 hari memang tak cukuplah. Beli Admission Pass dari JTB Malaysia siap-siap, print 2,3 set untuk elak keciciran. Kalau korang nak beli di Lawson pun boleh, tapi pastikan korang minta tolong dari staf diorang. Guna ayat ini masa nak minta tolong diorang belikan, “Yuu Esu Jee no chikeeto wo kaitain desuga..”. Melainkan korang cekap Nihongo, boleh beli sendiri.

Lagi satu dilarang bawa makanan atau minuman masuk ke USJ. Sama juga seperti di kebanyakkan theme park sekarang ni. Tapi boleh consider untuk makanan anak kecil. Pandai-pandai lah sorok kat mana-mana celah dalam beg tu. Download apps “Universal Studios Japan” Apps ini boleh digunakan bila korang berada di USJ. Guna apps ini untuk rancang kembara korang dalam USJ. Boleh nampak waiting time untuk setiap ride di sini. So bolehlah pilih yang paling cepat untuk elak pembaziran masa. Belilah Express Pass bila perlu. Makanan HALAL ?? Agak mencabar untuk mencari kedai makanan halal di USJ. Kalau nak buat alas perut, popcorn ada hehe..

Untuk pengetahuan kat dalam USJ tak ada prayer room khas untuk solat. Wudhu' ambik kat dalam toilet. Alternative lain, korang maybe boleh minta kebenaran untuk solat dalam baby room (kat dalam 'Universal Wonderland'). Agak mencabar actually kat USJ ni, tapi korang kena tabah sebab yang penting dalam kesusahan semua tu korang dapat tukarkan yang negatif kepada postif. Barulah percutian yang kita plan ni dapat mencapai matlamat nanti. Semua orang travel memang ada dugaan. Boleh handle atau tak boleh handle. Bawa anak-anak pasti lagi mencabar.


So sebenarnya Jepun ni best and ada banyak tempat yang korang boleh pergi selain USJ nanti so sebab itu pentingnya korang stay lebih lama kat sana dan beli siap-siap tiket dari sini so kat sana nanti takdelah kelam kabut. USJ ni sebenarnya salah satu tempat yang agak magikal aku boleh cakap. Antaranya dengan Disneyland susah untuk bandingkan mana yang lagi power sebab sama-sama best. So yang penting sekali ialah macam mana korang spend time dengan family korang. Haa, itulah matlamat dan objektif aku nak pergi travel dengan family.

Make sure yang anak-anak happy dan puas masa bercuti kat sana nanti. Jangan lupa dengan pasangan korang sekali. Elakkan stress semasa kat sana nanti. Layankan aje. Budaya mungkin berbeza tetapi sebagai rakyat Malaysia kita perlu adaptasikan mengikut kesesuaian tempat itu. So guys dont forget untuk book cepat-cepat tau, taknak lah nanti korang dapat flight yang mahal dan takde tempat tinggal sebab peak season. And guys please take note dengan cuaca tau. Kat sana ada 4 jenis musim. Good luck.

Jangan lupa Subscribe DAUS REDSCARZ channel untuk mengikuti perkembangan persediaan kami ke Universal Studio Singapore dan seterusnya.

Thursday, January 24, 2019

Persediaan Daus Redscarz Channel pergi bercuti ke Universal Studio Singapore USS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Didoakan semua sihat-sihat saja. Okeh sebelum memulakan perenggan seterusnya, aku mulakan dengan Bismillahirahmanirahim.. 

Kejap je masa berlalu. Sekarang dah nak abis Januari 2019. Okeh kali ni bersemangat nak tulis entri sebab aku merancang nak pergi bercuti. (ini semua rancangan, kita hanya mampu merancang. Jadi tak jadi itu kemudian kira) Terus terang cakap tahun-tahun sebelum ni aku jarang ambil port pasal cuti sekolah sebab kalau bukan cuti sekolah pun ada gak berjalan-jalan time weekend or public holiday. Tahun 2019, jiwa besar, aku nak REWARDkan anak-anak, nak merasa hasil dari channel youtube kami | DAUS REDSCARZ aku nak bawa dorang berjalan-jalan masa cuti sekolah penggal 1 nanti. Kita pilih destinasi yang dekat-dekat dulu. 

Destinasi : Universal Studio Singapore | USS
Tarikh : Expected Mac 2019 (Cuti Sekolah)


Walaupun dekat, banyak perkara juga nak kena prepare.  Salah satunya sebab oversea, kedua sebab first time nak bawa satu family ni pergi oversea ni. Bukan pergi sorang-sorang or pergi honeymoon dengan wife or travel dengan kawan-kawan. Pasti dugaan lagi mencabar. Aku kena study lebih ni.

Antara persediaan dan perkara yang aku kena buat sebelum travel nanti. 

1. Passport
2. Penginapan
3. Tukaran wang asing
4. Transport
5. Itinerary 

Mungkin korang pernah ada pengalaman berjalan-jalan luar negara boleh suggest atau advice apa yang perlu tambah atau tak perlu. Lagi satu nak buat travel bajet. Aku hanya ada tempoh kurang dua bulan untuk buat persiapan atau persediaan. Doa-doakanlah semoga dipermudahkan urusan kami. 
Jangan lupa SUBSCRIBE Daus Redscarz Channel untuk mengikuti perkembangan terkini daripada kami. 

#RoadToUSS #DausRedscarzToUSS #DausRedscarzChannel
Daus Redscarz Universal Studio Singapore Vlog

Tuesday, January 1, 2019

Smartphone Oppo A3s Malaysia harga mampu milik

Assalamualaikum guys, okeh aku nak share sikit pasal Smartphone OPPO A3s yang baru aku UNBOXing beberapa hari lepas. Oppo A3s ni baru keluar lebih kurang pertengahan 2018. Kalau ikutkan masih baru lagi la walaupun dah beberapa bulan di pasaran. Aku sebenarnya nak suprisekan Aliah. Jadi alang-alang dah dapat phone baik aku unboxing skali, dapat la 2 video skali untuk content youtube Daus Redscarz.

Antara spesifikasi Smartphone OPPO A3s yang aku punya ni, 

6.2" Super Full Screen, 
Dual Camera Rear 
Rear Sensor 13-megapixel + 2-megapixel
Front Sensor 8-megapixel
Aperture
Front:f/2.2
Rear: f/2.2 + f/2.4


2GB RAM Qualcomm Snapdragon 450, 
16GB Storage, 
Battery 4230mAh. 

Jom tonton video unboxing Oppo A3s Smartphone bersama Daus Redscarz Channel.

Okeh juga tonton video suprisekan Aliah. Hadiah untuk Aliah Oppo A3s.

Okeh, kenapa aku kat mampu milik, harga sekitar RM599 dah boleh dapat smartphone yang canggih. Ketahanan bateri 4320maH tu.. Skrin besar pulak tu. Nak main game best, nak tengok youtube pun best. Sebenarnya Oppo A3s ada versi yang 32GB, 3GB Ram. Yang ni harga mahal sikit dalam RM799 kalau tak silap. 

Apapun korang tonton la video kami di Youtube Channel atau klik link di sini. DAUS REDSCARZ CHANNEL dan jangan lupa SUBSCRIBE channel kami untuk video-video menarik akan datang.