Wednesday, September 21, 2022

3 model Logitech yang terbaik sebagai peranti online meeting atau video conferencing

3 model Logitech yang terbaik sebagai peranti online meeting atau Video Conferencing

Logitech merupakan jemana yang tidak asing dalam dunia ICT. Terdapat pelbagai produk yang dikeluarkan oleh Logitech ni. Antaranya aksesori-aksesori perkomputeran seperti Mouse, Keyboard, Webcam, Pointer, Speaker dan Peralatan Video Conferencing. 

Tread kali ni aku nak berkongsi lebih kepada Peralatan Video Conferencing dari Logitech yang aku pernah guna dan pasang. Logitech Rally, Logitech Group dan Logitech for Business BCC950 Conference Cam. Peranti meeting online yang paling best aku pernah handle. 

Kenapa aku pilih 3 peranti ni, sebab ketiga-tiga ni ada peranan dan ciri masing-masing. Boleh rujuk video-video di bawah ni. Tutorial setup serta pengujian meeting online dengan menggunakan peranti video conferencing dari Logitech. 


Logitech RALLY 

Merupakan set video conference untuk bilik besar atau ruangan yang besar berkapasiti lebih kurang 15 - 40 orang. 


Cara setup Logitech RALLY 

Logitech Group

Merupakan set video conference untuk bilik sederhana atau ruangan yang sederhana berkapasiti 10-15 orang. 


Cara setup Logitech GROUP

Logitech for Business BCC950 Conference Cam

Merupakan set video conference untuk bilik kecil atau ruangan yang kecil berkapasiti 4-5 orang. 

Cara Setup Logitech for Business BCC950 Conference Cam

3 model Logitech yang terbaik sebagai peranti online meeting atau video conferencing. Jadi korang boleh pilih la untuk kesesuaian online meeting di tempat korang. Apa yang pasti lagi besar peranti lagi besar lah harga dia dan lagi padu lah peranti tersebut. Sesuai dengan semua jenis online meeting seperti Google Meet, Zoom, Skype, Cisco Webex, Microsoft Teams dan lain-lain. 

Boleh buat rujukan harga di bawah. 

Logitech Rally: https://shope.ee/4pc3eqiZaT Logitech Group : https://shope.ee/7eyKEpWvRY Logitech BCC950 : https://shope.ee/6f5n367qmC


Thursday, August 25, 2022

Klook Launches "Best of Malaysia, According to You" campaign

KUALA LUMPUR, AUGUST 22, 2022 —Klook, a leading travel and leisure e-commerce platform, today announced the “Best of Malaysia, According to You” campaign that empowers Malaysians to decide on the next domestic travel deals via weekly public voting. In addition to enjoying up to 50% off the voters’ favourite local travel activities, new Klook users could also use the MALAYSIA10 promo code to enjoy 10% off all Malaysia activities, including hotel stays, car rentals, and food & dining experiences from now until September 18, 2022. 



“As the go-to platform for travel and leisure, we want to bring the joy back to Malaysians and let them determine the travel deals that they want during this year’s Merdeka celebration,” says Rachel Tan, General Manager of Klook Malaysia. “Our pivot to focus on domestic travel has proven to be successful, and through this campaign, we aim to also recognize the tourism operators who have been integral in driving the recovery of the tourism sector.” 

The award categories open to public voting include Best Holiday Destination, Best Weekend Activity, Best Hotel, and Best Theme Park. Starting from August 22, 2022, Malaysians may cast their votes on every Monday to Thursday on Klook app or through the campaign webpage, and stay tune for the winner announcement on every Friday at 12noon. Winners of each category will unlock exclusive promotions up to 50% off flash deal discount for Malaysians to claim! 


Campaign details: 

• Campaign duration: 22 Aug – 18 Sep 2022 
• Voting period: every Monday to Thursday 
• Winner announcement: every Friday at 12noon 2 
• Winner takes all: Exclusive flash deal discount (up to 50% OFF) will be released for the category winner 

Award Categories

• 22 – 25 Aug: Best Holiday Destination. Winner will be announced on 26 Aug with flash deal available from 26 – 28 Aug. 

• 29 Aug – 1 Sep: Best Weekend Activity. Winner will be announced on 2 Sep with flash deal available from 2 – 4 Sep. 

• 5 – 8 Sep: Best Hotel. Winner will be announced on 9 Sept with flash deal available from 9 – 11 Sep. 

• 12 – 15 Sep: Best Theme Park. Winner will be announced on 15 Sep with flash deal available from 16 – 18 Sep. 

Voters just need to visit Klook.com or tap on the Klook app to cast their votes. Remember to always #Klookdulu when planning for your trip this Merdeka and Malaysia Day! 

Visit Klook’s official website – Klook.com and stay connected with the community via facebook.com/KlookMY and @KlookMY on Instagram to discover your world of joy, anytime, anywhere.

Klook melancarkan Kempen "Best of Malaysia, According to You"

KUALA LUMPUR, 22 OGOS 2022 — Klook, platform e-dagang kegiatan dan aktiviti pelancongan terkemuka, hari ini mengumumkan kempen “Malaysia Terbaik, Untuk Kamu ” yang memberi kuasa kepada rakyat Malaysia untuk menetapkan perjanjian perjalanan domestik seterusnya melalui pengundian awam mingguan. Selain menikmati potongan sehingga 50% dari aktiviti kegemaran pelancongan tempatan, pengguna baharu Klook juga boleh menggunakan kod promo MALAYSIA10 bagi menikmati potongan 10% untuk semua aktiviti di Malaysia, termasuk penginapan hotel, penyewaan kereta, dan pengalaman gastronomi & makan bermula dari sekarang sehingga 18 September 2022.


Sebagai platform pelancongan dan riadah, kami ingin mengembalikan kegembiraan kepada rakyat Malaysia dan membiarkan mereka menentukan sendiri tawaran perjalanan yang mereka inginkan semasa perayaan Merdeka tahun ini,” kata Rachel Tan, Pengurus Besar Klook Malaysia. “Perubahan fokus terhadap perjalanan domestik terbukti berjaya, dan melalui kempen ini, kami juga bertujuan untuk mengiktiraf pengusaha pelancongan yang turut menjadi nadi bagi mendorong pemulihan sektor pelancongan.”


Kategori anugerah yang terbuka untuk pengundian awam termasuk Destinasi Percutian Terbaik, Aktiviti Hujung Minggu Terbaik, Hotel Terbaik, dan Taman Tema Terbaik. Mulai 22 Ogos 2022, rakyat Malaysia boleh membuat undian pada setiap hari Isnin hingga Khamis di aplikasi Klook atau melalui laman web kempen, dan nantikan pengumuman pemenang pada setiap hari Jumaat jam 12 tengah hari. Pemenang setiap kategori akan mempunyai ‘kuasa’ bagi membuka tawaran promosi eksklusif bagi diskaun diskaun kilat hingga 50% yang boleh dituntut oleh rakyat Malaysia!


Maklumat Kempen:

· Tempoh Kempen: 22 Ogos – 18 Sep 2022

· Tempoh Pengundian: Setiap Isnin hingga Khamis

· Pengumuman pemenang setiap hari Jumaat pada jam 12 tengahari

· Pemenang Untuk Semua: Diskaun tawaran kilat eksklusif ( DISKAUN hingga 50% ) akan dikeluarkan kepada pemenang kategori


Kategori Anugerah:

· 22 – 25 Ogos: Destinasi Percutian Terbaik. Pemenang akan diumumkan pada 26 Ogos dengan Tawaran Kilat tersedia dari 26 – 28 Ogos.

· 29 Ogos – 1 Sep: Aktiviti Hujung Minggu Terbaik. Pemenang akan diumumkan pada 2 Sep dengan Tawaran Kilat tersedia dari 2 – 4 Sep.

· 5 – 8 Sep: Hotel Terbaik. Pemenang akan diumumkan pada 9 Sept dengan Tawaran Kilat tersedia dari 9 – 11 Sep.

· 12 – 15 Sep: Taman Tema Terbaik. Pemenang akan diumumkan pada 15 Sep dengan Tawaran Kilat tersedia dari 16 – 18 Sep.



Pengundi hanya perlu mengunjungi Klook.com atau membuka aplikasi Klook untuk mengundi. Ingatlah untuk selalu #Klookdulu semasa merancang perjalanan anda pada Hari Merdeka dan Malaysia ini!

Lawati laman web rasmi Klook – Klook.com dan terus berhubung bersama komuniti Klook melalui facebook.com/KlookMY dan @KlookMY di Instagram bagi mengembara dunia kegembiraan anda, bila-bila masa, di mana sahaja.

Saturday, July 9, 2022

Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01

Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01 dan
Makan Bakso di Pekan Batu 18 Hulu Langat

Perjalanan lebih kurang 30 minit dari Cheras Batu 9 melalui jalan hulu langat. Dekat je tapi tak penah pergi sana. So teringin gak tengok apa ada kat sana so jom tengok vlog aku ride solo ke Empangan Semenyih. Hutan hijau sangat melapangkan dada.


Ride Solo ke Empangan Semenyih dengan Insta360 One X2 #DRRS01
Makan Bakso di Pekan Batu 18 Hulu Langat

Motor : Honda Adv150 Top Box Aluminium X : https://shope.ee/8p8DGZ6mCO Video Cam: Insta360 One X2: https://shope.ee/A9da8oDOID Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/4pc4UhHXP6 Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/3V6guKBS0e Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do Email: redscarz@live.com.my Instagram: https://www.instagram.com/red_scarz Blog: https://www.redscarz.com #dausredscarz #tigaberadiktv #insta360onex2

Mee Kolok Merah Halal di Dayang Sarawak Corner, Sungai Besi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. 

Ingat mee kolok, ingat Sarawak. Memang itu la antara makanan terkenal di Sarawak selain, kek lapis, laksa sarawak dan ayam pansuh. Cerita mengenai Mee Kolok ni sebenarnya ada banyak versi. Mee kolok sapi atau daging, mee kolok ayam (ayam cincang), warna original mee dan ada mee kolok merah, dan semestinya warna merah dan dihidangkan dengan potongan isi ayam warna merah. Kebiasaan dan secara tradisional yang aku tau, mee kolok merah ni slalu disajikan dan dijual oleh peniaga cina di Sarawak dan ia non halal. Kalau cari yang halal memang jarang jumpa, kalau ada mee kolok biasa. Sama ada daging atau ayam.  

Baru baru ni aku ke Dayang Sarawak Corner Bandar Tasik Permaisuri nak makan mee kolok. Yela, tau mee kolok biasa je la dan aku order la mee kolok daging. Tiba-tiba terasa ringan jari nak scan menu, maka ternampak la mee kolok merah. Dengan lajunya aku minta tukar order. MEE KOLOK MERAH SATU. HALAL. Fuhh memang padu dan aku suka. Selesai cerita di situ. Bukan yang ni aku nak cerita, mukadimah je tu. Sebenarnya aku nak cerita aku nak REPEAT mee kolok merah..  

...tapi bukan di Bandar Tasik Permaisuri, aku repeat di Dayang Sarawak Corner di Sungai Besi. Masa tu aku tak pasti pun ada ke tak mee kolok merah ni. Alhamdulilah ada. Maka Ride sambil mukbang la aku di kedai. 

Jom saksikan vlog Ride mee kolok merah halal di Dayang Sarawak Corner Sungai besi. 


Ride Makan Mee Kolok Merah Halal Dayang Sarawak Corner Sungai Besi Insta360 One X2 #DRRS02 Top Box Aluminium X : https://shope.ee/8p8DGZ6mCO Video Cam: Insta360 One X2: https://shope.ee/A9da8oDOID Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/4pc4UhHXP6 Cam Holder: Motowolf https://shope.ee/3V6guKBS0e Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do Email: redscarz@live.com.my Instagram: https://www.instagram.com/red_scarz Blog: https://www.redscarz.com #dausredscarz #tigaberadiktv #insta360onex2



[Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts | Seluar pendek Adidas budak

Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts review


Unboxing] Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts review


Adidas Estro 19 Shorts | Boy Perfomance Shorts | Seluar pendek Saiz Budak. Seluar pendek adidas untuk saiz budak-budak. Boleh tak dipakai oleh orang dewasa ?

Promo Adidas di Shopee: https://shope.ee/9UO1rDn0XS
Promo Adidas Pants di Shopee: https://shope.ee/7UcxURTjpg
Promo Jersey Manchester United Home 21/22: https://shope.ee/4AMVX6REyP
Promo Polo Shirt Adidas di Shopee: https://shope.ee/7ewNhdXYmG

Thanks for watching. Please SUBSCRIBE, LIKE & SHARE this video if you like it. For more information and collaboration do 

Email: redscarz@live.com.my

#unboxing
#adidas
#dausredscarz