Nuffnang

Cosmoderm

cosmoderm

Wednesday, February 3, 2016

GAFFE & CO CAFE | THE GARAGE KL

Bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Begitu la cafe-cafe ala hipster, cafe butik sekarang ni. Makin di cari makin banyak pulak kewujudan cafe-cafe ni. Sebelum ni kot aku yang tak prasan atau cafe gini untuk orang tertentu je. Bila dah mula jumpa satu, lepas tu memanjang jumpa. Takpe kita bagi Projek Hipster explore satu-satu. Jangan gelojoh ya.. "Man-man" kata orang cina.. Sebelum ni dah terjah Recco Coffee, The Chillout Cafe, Wich Day, Pretz n Beanz dan kali ni Projek Hipster terjah

The Garage KL | Gaffe & Co Cafe
THE GARAGE KL

Salah satu PORT Hipster di area Ampang terletak di Jalan Hillview Taman Sri Ukay. Kalau lalu MRR2 boleh nampak sebelum naik Lebuhraya Duke. The Garage KL ni satu tempat santai-santai dan lepak makan dan minum yang ada kelainan yang tersendiri. Yang bestnya lepak dalam kontena tu.... 
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
Haaaa, nampak tak kontena tu.. Rasa lebih dari 10 buah kontena yang ada kat sini. Ada gayat tak?? Takde la tinggi sangat. 
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
Ruang legar The Garage KL. 
Kenapa aku kata The Garage KL ni ada kelainan? Haa sebab kat sini ada macam-macam, serupa semua dalam satu. Hipster kan!! Ada local market (men & women accessories, ada arts & vintage shop, ada vape shop, barber shop pun ada, dan semestinya kena ada cafe. 
THE GARAGE KL
Art & Vintage Shop
THE GARAGE KL
Vape Shop | Unicorn Vape Garage
THE GARAGE KL
Barber Shop | Eroll Barber Shop
...dan yang menarik aku nak cerita kat The Garage KL ni pasal CAFE dia. Satu-satunya Cafe di The Garage KL iaitu..

GAFFE & CO | GAFFE COFFEE CAFE
THE GARAGE KL
Bahagian Luar - Gaffe & Co
Kalau smokers atau vapers ni sesuai la lepak-lepak kat luar ni. Kalau hujung minggu pulak ada live band katanya. Boleh layan live band sekali.
THE GARAGE KL
Bahagian dalam Gaffe& Co ( Berhawa dingin) 
Kalau datang tengahari agak panas sikit kat luar so boleh la lepak dalam ni. Sangat sesuai kalau bawa family. Tiada berpanasan. 
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
Susunan kemas dan deco-deko menarik dan selesa.
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
Dapur Gaffe meriah dengan koleksi-koleksi STAR WARS haha... Thorbaekk..
"Will Help Build Battle Station for Food" katanya..

Antara menu yang ada kat GAFFE & CO
THE GARAGE KL
Steaks 
THE GARAGE KL
Gaffe Chicken Chop - RM18
THE GARAGE KL
Pizza THE GARAGE KL
Creamy Black Mussels with Garlic Bread - RM18
THE GARAGE KL
Carbonara Beef Bacon - RM20
THE GARAGE KL
Aglio Olio with Chicken Bacon - RM18
THE GARAGE KL
Cheesy Bolognese Fries - RM9
THE GARAGE KL
Sloppy Family ( Strawberries, Coffee & Peanut Butter ) - RM15 each
THE GARAGE KL
Caramel Macchiato - RM12
THE GARAGE KL
Hot Hazelnut Chocolate - RM12
Bagi tekak aku memang sedap-sedap. Macam biasa cafe-cafe gini tak banyak beza dari segi menu. Tapi yang aku paling suka Pasta dia, Carbonara Beef Bacon dan Oglio Olio with Chicken. Memang kena ngan selera aku. Anak aku suka pizza dia, 3 ketul dia makan. shhh.. Banyak lagi menu-menu lain, ada Breakfast, Sanwich, Pizza, Pasta, Dessert dan lain-lain. Boleh refer menu kat bawah ni.. 
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL

dan kalau nak lepak sini lama-lama jangan risau, untuk pelanggan muslim ada disediakan surau. Alhamdulillah. Sambil tu dapat menasa solat dalam kontena gak.. Hehe.. 
THE GARAGE KL
THE GARAGE KL
Surau The Garage KL
Last but not least, daya tarikan yang ada kat sini..


The Captain's Cabin
THE GARAGE KL
Nampak tak vintage bas tu. Bukan sebarang bas ni. Dalam tu ada jual barang-barang. Kalau tak silap milik salah seorang pelakon tempatan. Menarik-menarik!! Nak tau apa lagi menarik jom singgah di The Garage KL.

Alamat :
The Garage KL
Jalan Hillview Taman Sri Ukay, Ampang

Waktu Operasi : 
Weekday : 12 tengahari - 1 pagi
Weekend : 9 pagi - 2 pagi

Facebook : The Garage KL
Instagram : The Garage KL
Facebook : GAFFE & CO
Instagram : GAFFE COFFEE


Sambil-sambil tu boleh follow instagram Projek Hipster untuk lihat beberapa tempat yang telah diterjah. Kalau nak review cafe, barber, hotel ala-ala hispter ni follow DM di IG tersebut. Sekian...