Friday, February 12, 2016

SEIKO CHRONOGRAPH BLACK DIAL STAINLESS STEEL SNDD95

Aku bukan la pencinta jam atau pengguna jam tangan tegar. Aku hanyalah tau pakai jam tangan asalkan tau pukul brapa tu kira dah cukup la. Ada sesetengah orang ni dia tengok je jam tu dia tau, brand dia, model apa, meterial dan bla-bla.. So kisahnya aku dapat jam baru, hadiah dari adik aku. Bukan nak menunjuk ke apa, tapi rasa ingin tahu pulak pasal jam ni. Dah lama sungguh aku tak pakai jam tangan ni. Guna jam telefon je. 
SEIKO CHRONOGRAPH BLACK DIAL STAINLESS STEEL MEN'S WATCH SNDD95

Sedikit info yang aku dapat dari Google. Kebanyakkan info yang aku jumpa semua dalam bahasa inggeris, aku try translate tapi bahasa tunggang langgang. So korang baca je la info ni. 

Stainless steel case with a stainless steel bracelet. Uni-directional rotating stainless steel bezel (rangka bulat pemegang kaca jugak stainless steel). Black dial with luminous hands and index hour markers (glow in the dark). Minute markers around the outer rim. 

Dial Type: Analog. Luminescent hands and markers. Date display at the 3 o'clock position. Chronograph - three sub-dials displaying: 60 second, 1/10th of a second and a dual 12 hours / 60 minutes. Japanese Quartz movement. 

Scratch resistant Hardlex crystal. 
Hardlex Glass this is a toughened mineral crystal glass developed by the SEIKO Watch Corporation, which is highly resistant to knocks and scratching.

Solid case back. Case diameter: 46 mm. Case thickness: 14 mm. Round case shape. Deployment clasp. Water resistant at 100 meters / 330 feet. 

Casual watch style

Details

Brand - Seiko
Model - SNDD95
Gender - Men
Watch Label - Japan Movt
Movement - Quartz

Case

Case Size - 46mm
Case Thickness - 14mm
Case Material - Stainless Steel
Case Shape - Round
Case Back - Solid

Bezel - Uni-directional Rotating Stainless Steel
Dial Type - Analog
Crystal - Scratch Resistant Hardlex
Hand - Luminous
Second Markers - Minute Markers around the outer rim
Luminiscence - Hands and Markers

Band

Band Type - Bracelet
Band Material - Stainless Steel

Clasp - Deployment
Water Resistance - 100 meter / 330 feet
Calendar - Date display at the 3 o'clock position
Functions - Chronograph, Date, Hour, Minute, Second
Features - Chronograph, Stainless Steel

Source from google. 
Macam-macam ada, ini baru jam Seiko, belum jam-jam lain lagi. Ini pun dah pening tengok dia punya diskripsi. Tak tau plak aku jam analog ni ada stopwatch.. Ingatkan jam digital je ada. Haha siannya aku.. 

dan 

CHRONOGRAPH itu sendiri bermaksud an instrument for recording time with great accuracy. Haha macam ni la bila kita ni agak kurang ilmu. Padahal dah banyak dah jam dengan chronograph sekarang ni. Cuma tak tahu maksud dia je. Hehehe.. 

Sambil-sambil tu boleh la usha offer kat lazada sekarang. Seiko Offer[klik]