Thursday, May 28, 2020

SALTED EGG PRAWN RECIPES HEXAFOOD | INCLUDE COOKING SHOW | MUKBANG MALAYSIA


Video terbaru dari Daus Redscarz ChannelSALTED EGG PRAWN RECIPES HEXAFOOD | INCLUDE COOKING SHOW | MUKBANG MALAYSIA

HOWTO COOK EASY AND SIMPLE SALTED EGG PRAWN | COOKING TUTORIAL




Video terbaru dari Daus Redscarz ChannelHOWTO COOK EASY AND SIMPLE SALTED EGG PRAWN | COOKING TUTORIAL

BURGER SAMURAI MCDONALS DOUBLE BEEF BURGER SEDAP GILER | MUKBANG MALAYSIA


Assalamualaikum w.b.t 
Welcome to Daus Redscarz Blog..

Video mukbang terbaru dari Daus Redscarz Channel. BURGER SAMURAI MCDONALS DOUBLE BEEF BURGER SEDAP GILER | MUKBANG MALAYSIA

ICECREAM BOBA TEALIVE VIRAL SERBU 7ELEVEN | MUKBANG MALAYSIA


Assalamualaikum w.b.t 
Welcome to Daus Redscarz Blog..

Video mukbang terbaru dari Daus Redscarz Channel. ICECREAM BOBA TEALIVE VIRAL SERBU 7ELEVEN | MUKBANG MALAYSIA

Wednesday, May 20, 2020

Sunday, May 10, 2020

Berbuka dengan Bubur Nasi Berlauk Beraneka Jenis - JIM's PORRIDGE

Asalamualaikum w.b.t
Welcome to Daus Redscarz Blog

Sepanjang PKP ni nafsu makan memang lain macam. Masuk pulak bulan Ramadan sampai tak tau nak berbuka nak makan apa.Tapi kan dalam banyak-banyak menu yang dah makan atau penah order satu je belum makan lagi. Bubur nasi. Teringin pulak nak makan bubur, terbaca plak kawan post kat Facebook. Lain macam style bubur dipanggil Bubur Nasi berlauk beraneka jenis. Boleh order ikut cita rasa sendiri. Siap ada Set-Set lagi. Menarik ni, lagipun dah tak tau nak masak apa untuk berbuka. 

Terus Google la apa lagi.. 

Maka terjumpa la Jim's Porridge, pergghh rambang mata weh, nak makan bubur pun rambang mata haha nak memilih. Oder jela haha.. 

A few moment later....

Tudiaaa banyaknya bubur. Ingatkan saiz kecik je. Makanlah makan.. Puas hati gais, dia punya portion banyak giler, puas hati makan. Ni aku makan tak habis, masuk peti ais sambung makan sahur gais.. Marvellous.. Kalau plain pun ada  atas bubur tu ada daging/ayam cincang.. Sedapp

Oh ya gais, sempena bulan Ramadan Jim's Porridge ni ada promo weh. Nah aku share kat korang.. 

πŸ”₯RAMADHAN COMBO PROMO!



15% discount dari total harga untuk setiap pembelian minima 3 unit mana-mana Bubur Berlauk Set.

Korang hanya perlu klik link bawah ni, pilih menu dan nanti mereka akan hantar sampai ke depan pintu rumah korang.


Waktu Tempahan:-
Isnin - Ahad
11 pagi - 4 petang

Area penghantaran : Selayang, Gombak, Setapak, Wangsa Maju, Setiawangsa, Keramat.

Order hari ni dapat hari ni πŸ‘πŸ»πŸ˜˜

Untuk keterangan lebih lanjut, korang boleh laaa cuci mata, untuk info lanjut tengok sini yaaa..

Facebook :
Instagram : 

JOM BUKA PUASA DENGAN BUBUR BERLAUK RAMADHAN COMBO JIM'S PORRIDGE!

Teringin nak makan bubur berlauk ? Jom order di webstore Jim's Porridge di sini :-


SELAMAT BERBUKA SEMUA... 

Thursday, May 7, 2020

Recipes How To Make Easy Homemade Fresh Pineapple Mojito

Recipes How To Make Easy Homemade Fresh Pineapple Mojito. 

What we need are :

 1. Punch Fresh Pineapple
2. Ice Cube
3. Redbull
4. Sprite
5 Yakult

Watch my video how to make Fresh Pineapple Mojito.


Homemade Fresh Pineapple Mojito. 

Thanks for watching, dont forget to SUBSCRIBE my Channel

Monday, May 4, 2020

NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC | VIDEO MUKBANG MALAYSIA

NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC 



JANGAN LUPA SUBSCRIBE DAUS REDSCARZ CHANNEL

MENU BARU KFC MENU LATEST KFC 
NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC 
NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC
NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC 
NASI KARI ATUK KFC LATEST DARI KFC

Saturday, May 2, 2020

Setiap perbezaan pendapat tiada jalan pengakhiran ! Nukilan Ujang MN

Sebelum mula PKP

ramai suruh:

"lockdown cepat..!"
(tanpa ada yang sedar akan ada yang terkesan dari segi ekonomi individu, industri dan gomen)

Tapi tindakan bijak gomen laksanakan PKP.

Bila mula PKP

Ada yang :
"aduh cuti tanpa gaji, aduh gaji separuh"
"aduh kena buang kerja"
"bestnya cuti gaji Jalan, bestnya"
"bestnya ada moratorium" (rumah or kereta tak terlelong)

(ada yang dah rasa terkesan, tertekan)

Gomen bagi bantuan BPN, moratorium dll.

Bila next PKP

"aduh saving habis dah, aduh gaji separuh, aduh income takde"
"aduh tak boleh berniaga"
"bestnya cuti gaji Jalan, bestnya"
"BNM buat uturn..baik takyah bg moratorium" (yang mampu byr mcm biasa tak fikir fasiliti ni mampu bantu utk golongan takde income dari rumah or kereta mereka terlelong) *silap BNM ia jd konflik

Geng swasta dan usahawan besar mula jentik pekerja gomen dan memerli pekerja gomen gaji penuh!!

(yang gaji Jalan masih kekal ok, yang terkurung dan terjejas dah menung)
(ada yang langgar niaga nyorok2 untuk dapatkan pendapatan)

Bila PKPB

 geng bestnya gaji jalan
"gomen pentingkan ekonomi dari nyawa Teruskan pkp.." (tanpa fikir ekonomi tu sbnr utk individu yg terjejas juga bkn utk gomen sahaja)

Geng takda anak kecil
"ala anak tu byr je la org jaga"
"hal urus anak tu pikir la sendiri tu pun pening"

Geng ekonomi terkesan
"syukur bulan ni ada gaji"
" nasib baik tak jadi kena buang keje"
" dapat Aku bayar hutang org"

**********************************

Punya la susah gomen nak buat keputusan untuk puaskan hati semua rakyat... πŸ˜… Keputusan tu maybe dorang(gomen) dah tengok dan bincang semasaknya.

Secara peribadi aku pun lagi suka PKP berterusan(sebab masih risau) sebab gaji Aku tak terjejas waktu PKP.. Tapi nak menidakkan kelonggaran yang diberi tu tak sampai hati tengok ada kenalan dan kawan yang terjejas...

Sayang ekonomi dari nyawa?

Cuba korang tanya kawan korang yang tak bergaji sebab tak pergi kerja
"kau nak kerja ke? sayang duit ke sayang nyawa"

Kawan tu sure nak kerja sbb nak income.. Dan dia tau ada risk, tapi low risk...yang penting jaga saranan gomen waktu PKP tu.

Tapi sure akan ada yang degil tak jaga..!!!! Setuju akan ada yang tak jaga.. Korang yang dah terlatih dan terbiasa amalan tu Teruskan la.., pehtu amalkan la lagi konsep keluar bila perlu tu.. Jangan sakit hati sangat tengok gelagat orang.. Ada la sebab tertentu dia keluar tu.

Nak tunggu kes total 0 baru stop PKP..? tolong jangan sembang la kalau next negara kita akan ada kasta miskin dan kaya tu jurang yang banyak..! Jadi macam India ke Indon yang kaya kaya gila, yang miskin miskin gila.. Golongan sederhana jadi kerja 24jam!!

*****************************

Kalau next pengumuman gomen buat Uturn..!! Why not.. jangan diperli or perkotak katikkan.. Maksudnya gomen dengar keluhan korang juga.

Kenapa tak buat dari awal..?? Dan terkena baru pikir ke..??

Nampak persoalan demi persoalan takkan habis hahahahhaa. Sampai satu tahap memang setiap perbezaan pendapat tiada Jalan pengakhiran.. Macam status Aku ni..

So Aku stop jer la menaip... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

INDO MIE GORENG ACEH ! KULINER INDONESIA | MUKBANG MALAYSIA

Assalamualaikum w.b.t 
Welcome to Daus Redscarz Blog..

Video mukbang terbaru dari Daus Redscarz Channel. Indo Mie Mi Goreng Aceh dari Kuliner Indonesi. Rasanya memang luar biasa, memang sedap. Kalau orang Indonesia cakap "memang enak banget"... Mi Goreng Aceh ni edisi bermusim kalau tak silap, jadi jangan lepaskan peluang korang untuk menikmati Indo Mie Mi Goreng Aceh.






INDO MIE GORENG ACEH ! KULINER INDONESIA | MUKBANG MALAYSIA
#MukbangMalaysia #IndoMie