Wednesday, May 11, 2011

Festive Hotel - Resort World Sentosa Singapore DAY 1

7hb mei 2011, tiba di Resort World Sentosa. Di mana ia antara tempat tumpuan pelancong-pelancong selurh dunia. Pelbagai tempat menarik, percutian, hiburan dan rekreasi. Ada beberapa hotel yang terkenal iaitu Festive Hotel, Micheal Hotel dan Hard Rock Hotel, juga ada hiburan lain seperti Casino, Universal Studio and more.. kami check in at Festive Hotel.

Festive Hotel - Duluxe King Family. Masuk2 je heran, apsal mcm class je tempat ni. Mau tak kelas, korang tengok la sendiri.

Katil king yg empuk, skali duduk terasa nak taknak bangun..

Layan plak Panasonic LCD tv 42" FullHD. Yang lebih menarik byk rancangan sport plak tu.. berbaloi baloi.. tgk game Manchester United vs Chelsea.. Manchester United menang 2-1.


Ada decker plak. boleh naik ke atas tu ada tilam lagi. sesuai untuk budak2.. naik atas tu tak goyang.. da try dah...


Bathroom or restroom.. merah elegant. cuma takde bath tub je. kalau ada mau mandi buih dalam tu..

ini cafeteria kecik. ada la bekas ais. kira lain dari yg lain la. Haa, ini card-door access, folder (resort map, poskad, ada event2, feedback form dll).

Bilik ini berharga S$495.00 per night atau lebih kurang RM1200.00 semalam. glurpp.. berdasarkan research aku. aku tak sure harga tu sbb bilik ni mak aku sponser. korang try search skali..

continue.......

No comments:

Post a Comment