Wednesday, May 11, 2011

Throwback Penginapan di Festive Hotel - Resort World Sentosa Singapore 2011

Alhamdulillah, 7hb mei 2011, kami tiba di Resort World Sentosa, Singapore. Antara tempat-tempat menarik dan tumpuan pelancong seluruh dunia. Di Resort World Sentosa ni ada pelbagai tempat menarik, antaranya tempat percutian, hiburan dan rekreasi. Kat sini saja ada 3 hotel mewah dan terkenal | Festive Hotel, Micheal Hotel dan Hard Rock Hotel. Selain itu ada theme park, Universal Studio Sentosa (USS), dan Casino. Kami check in at Festive Hotel.

Festive Hotel - Duluxe King Family. Masuk2 je heran, apsal mcm class je tempat ni. Mau tak kelas, korang tengok la sendiri.

Katil king yg empuk, skali duduk terasa nak taknak bangun..










Layan plak Panasonic LCD tv 42" FullHD. Yang lebih menarik byk rancangan sport plak tu.. berbaloi baloi.. tgk game Manchester United vs Chelsea.. Manchester United menang 2-1.



Ada decker plak. boleh naik ke atas tu ada tilam lagi. sesuai untuk budak2.. naik atas tu tak goyang.. da try dah...



Bathroom or restroom.. merah elegant. cuma takde bath tub je. kalau ada mau mandi buih dalam tu..



ini cafeteria kecik. ada la bekas ais. kira lain dari yg lain la. Haa, ini card-door access, folder (resort map, poskad, ada event2, feedback form dll).

Bilik ini berharga S$495.00 per night atau lebih kurang RM1200.00 semalam. glurpp.. berdasarkan research aku. aku tak sure harga tu sbb bilik ni mak aku sponser. korang try search skali..

continue.......

No comments:

Post a Comment