Thursday, July 2, 2015

John Master Malaysia Fashion Show | KL SOGO

Baru-baru ni John Master Malaysia buat fesyen show contest  kat KL@SOGO. Aku sebagai peserta! Huh nak percaya ke tak? Macam tak percaya je kan.. Fesyen yang bertemakan #johnmasterconfidenman . Apapun aku ucap terima kasih dulu la kat bro Nara @ BeautifulNara bagi peluang kat aku join John Master Malaysia fashion show ni. Thank you Ujang rekemen kan haha.. 
15 peserta yang join dibahagi pada 3 team dibawah Beautifulnara, Budiey dan Namee. Mereka bertiga akan 'makeover' peserta ini dengan menggayakan pakaian John Master. So aku team dengan Nara. Walaupun 15 orang je join tapi tengok semua sangat bergaya. Harung aje la. 
Pakaian semua ditaja oleh John Master. Pilih je nak mana satu nak pakai. Tshirt ada, kemeja ada, khakis, slack. Yang menariknya baju dan seluar yang dipilih ni ambik terus. Free of charge!! Wahh bestnyer. Pening gak mula-mula nak cari. Nak pakai mana satu. So inilah pilihan aku.
Antara aksi catwalk aku. Rugi tak rakam. Mesti lawak giler. Tak pernah-pernah buat catwalk ni. Ni la pengalaman pertama aku buat fesyen show. 


Antara gambar-gambar pada hari kejadian.. 
SEBELUM
(Kumpulan Nara)

SELEPAS
(Fitting dengan pakaian John Master)

Bro Nara @ BeautifulNara





Group photo
Lastly keputusan contest diumumkan. Sah bukan milik aku. Sapa yang menang? Tengok kat group photo. Yang pegang nombor tu mereka-merekalah pemenang. Tahniah mereka-mereka ni memang confidenmanlah dorang ni. Kecewa ? Sikit arr.. Hahaha.. Apapun dah dapat baju & seluar free pun jadilah. Dapat pakai raya nanti. Jimat blanja. Ini lah pengalaman pertama jadi model fesyen. Ngee...

5 comments:

  1. Pergh! bapak2 model ni..hahaa.. bila lak nak ofer tuk ibu2 model.

    ReplyDelete
  2. Ko boroi... mana nak menang. Confident tang perut je hahhaha kipidap daus..

    ReplyDelete
  3. wahhh buat fashion show dan jadi modellll....

    ReplyDelete
  4. Haha.. Asal tgn ak gitu.. For group model 😆

    ReplyDelete