Friday, August 18, 2017

Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand served Halal Food

Okeh sambungan dari entri Percutian 3 Hari 2 Malam di Hotel Ramada Phuket Deevana. Untuk info korang, hotel ni menyediakan makanan Halal (served halal food) Makan la tanpa was-was hehe. Enjoy the food and enjoy your holiday... 

The Cafe, Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Halal Logo pada menu

Breakfast di Hotel Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Western International Breakfast
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Vegetarian Corner
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Cereal, juice, yogurt, milk etc
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Hot Coffee or Hot Tea
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Asian Corner
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Egg Station
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
French Toast, Waffle & Pancake
Pelbagai pilihan untuk breakfast. Makan la puas-puas.. Lepas breakfast nak pergi berjalan kan. Jangan tak breakfast rugi hehe...

Lunch di Hotel Ramada Phuket Deevana
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Roasted Chicken
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand


Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Stir River Prawns
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Stir Fried Andaman Squid
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Phad Pak Ruam (Mix Vege)
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Banana Fritter
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Ice-Cream Sunday
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Tub Tim Grob
Hotel Ramada Phuket Deevana, Patong Thailand
Juices Pineapples, Watermelon & Oranges


Fuhhh makanan sedap-sedap, sampai tak larat nak makan dah. Makan tengahari ni kami makan dengan nasi. Harga standard harga hotel la, ada yang murah ada yang mahal. Tengok la pada menu yang korang pilih. Kalau pergi 2 orang tu, beli 2 lauk pun dah memadai untuk lunch. Bukan lama pun dok hotel. Matawang Bath bukan macam US Dollar ke, Aud ke, hehe. Breakfast provided jadi tak perlu risau la. 


Website : Ramada Phuket Deevana
Alamat : 45/1 Raj‐U‐Thid 200 Pee Road, Patong, Kathu District Phuket
Facebook : Ramada Phuket Deevana
Instagram : Ramada Phuket Deevana

2 comments:

  1. nampak sedap tu. halal pula mmg pakej lah kalau ke sana mmg kompiden sikit

    ReplyDelete
  2. nampak sedap dan... rasa nak makan pula. bruppppp.... tetiba lapar. bagus la boleh masuk dalam senarai tempat makan halal kalau berkunjung kat thailan

    ReplyDelete