Friday, August 29, 2014

Kembalikan rambutku | Nutri M Anti Hair Loss Regimen

Tengoklah rambutku, jarang kannnn. Dah semakin jarang dah, kulit kepala dah nampak , kepala semakin terang. Silap-silap nanti helikopter pun boleh landing. Rambut aku gugur banyak, entah kenapa. Dengar kata rambut gugur ni ada banyak faktor, ada yang kata faktor usia, ada yang kata disebabkan pemakanan, ada juga yang kata sebab krim rambut, stress. Memang kalau semua di atas ni menjadi faktor memang aku takleh kata apa, memang usia aku dah meningkat, pemakanan tak jaga dan aku memang pakai krim rambut berbeza-beza dan sometime aku stress! 

Tapi aku rasa belum bersedia lagi nak botak. Huhu.. Aku kena selamatkan rambut aku....  
 
Padang Golf...
Yun Nam Haircare?? Mahalnya aku tak mampu, treatment kat salon, mahal jugak. Local produk mungkin? Macam-macam produk yang aku jumpa, syampoo bawang la, krim lebat la, Nutri M la, dan banyak lagi. Berkesan?? Itu tak pasti, so aku minta pendapat kawan-kawan, 2,3 orang syorkan aku try Nutri M | Anti Loss Regimen | Shampoo & Essence. Aku ? Why not kan.. So aku dapatkan produk, aku try dulu nanti aku maklumkan hasilnya.
Member kasi try yang ni la, mana tau dengan IzinNya, dapat kembalikan kelebatan rambut aku. Produk ni 100% berasaskan herba.


Ada 5 jenis herba utama yang digabungkan dalam Nutri M Anti Hair Loss ni, Akar Ginseng, Touki Knotweed, Touki Ekisu, Bunga Za'faran dan Akar Halia. Macam menarik je..p
Selain shampoo dalam kotak ni ada jugak Herbal Scalp Nourishing Essences. Botol yang kecil ni. Pakai selepas mandi pulak. Tak susah pun pakai, calitkan sikit kat jari boh kat kepala, tonyoh pelan-pelan kasi massage sikit-sikit. 


Aku baru je pakai 3 kali. Nanti kalau brkesan, aku akan inform kat korang, lebih-lebih lagi yang la ada masalah keguguran rambut.
Stay tune.. To be continue....

7 comments:

  1. Herbal Scalp Nourishing Essences..ni nanti daus bagitau keberkesanannya, anak aku bila bepeluh kulit kepala jadi gatal...sblm ni guna produk lain..tapi nak cuba kot boleh bebas terus dari masalah tu...kesian dia.

    ReplyDelete
  2. Tak sabar nak tgk hasil... mmg lg kacak bergaya...

    ReplyDelete
  3. Wahh nak try! Rambut ena pun banyak gugur... nanti elok, bagi tahu ye abang firdaus

    ReplyDelete
  4. When making the decision in choosing one of the best hair transplant procedures, you should ask yourself a few questions. best hair doctors in vizag

    ReplyDelete