Wednesday, June 1, 2016

Gabungan Vape Shop dan Healthy Cafe Lifestyle Terkini di K4M1 LOUNGE

Dulu-dulu aku pernah berangan nak buka Healthy Cafe (makanan sihat). Maklum la masa tu, aku kaki gym, tengah semangat workout dan weight loss. Hampir hari-hari aku ratah ayam bakar sekor. Tak larat bhai, nak ratah ayam sekor dengan salad hari-hari. Asyik menu sama je. Jemu la weh ! Nak buat cam ner itu je aku tau. Konon sumber protein harian. Aku dulu dok beli majalah Fitness, tiap-tiap keluaran ada menu baru, tapi ko tau la kan mat salleh punya menu, ada yang tak jual kat sini. Memang susah nak ikut. Tu yang teringin nak buka cafe nutrien tu.. Buat menu sendiri. Fuhh.. Aku rasa macam tak takde lagi kat Malaysia masa tu. 

Tapi sekarang takyah susah-susah dah . Dah ada cafe baru buka, betul-betul sama dengan cafe yang aku idamkan selama ni. Cuma yang ni special sikit sebab ada 2 in 1 cafe ! 
K4M1  LOUNGE
 Vape Shop + K4M1 Healthy Cafe 
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
Berkesempatan aku dengan geng-geng blogger datang lepak sini. Mula-mula sampai aku tengok eh betul ke tempat ni. Lain macam je. Siap check waze betul ke tak tempat ni. Tak nampak macam cafe pun. Masuk je dalam cafe ni aku rasa macam masuk dalam art galeri. Menarik kot ! Nampak smart dan exclusive. Kool je dok dalam ni. Ada aircond ! 

K4M1 Lounge ni cafe berkonsepkan lifestyle terkini.. Di mana bakal pengunjungnya ramai vaper. Inikan Vape Shop ! Sambil bervaping, shopping vape boleh menikmati makanan-makanan sihat. Lagipun vape ni dikatakan lebih selamat dan ringan berbanding merokok. Jadi dalam masa yang sama, elok sangat ambil makanan yang sihat. Healthy lifestyle la kiranya.. Vape + Healthy Food ! Why not kan ? 
Konsep K4M1 Lounge ni telah diilhamkan oleh pemiliknya sendiri, Bro Malik, bekas trainer dan pakar nutrition di sebuah Fitness Center. No wonder la buka healthy cafe. Tengok body la, kena jaga baik-baik.. jatuh saham aku ! 

Vape Shop
Menjual peralatan dan aksessori berkaitan dengan Vape, Mods, Dripper, Tank, Battery, Kartal, Atomizer, Liquid dan macam-macam lagi.
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
Tudiaaaa hiasan dan dekorasi, nampak tak display kaca kat atas ni. Macam pameran dah. Semua dalam tu ada pelbagai version Vape Mods, Custom made. 
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
Botol-botol Liquid ada 2 warna saja, hitam dan putih namun ada pelbagai jenis perasa. Macam-macam ada. Original beb ! Jangan risau pasal kualiti. 
Owh sebelum lupa, nak servis vape pun ada kat sini.  

K4M1 Healthy Cafe
Takkan lepak hisap vape je, mesti la mau makan dan minum. Rugi la kalau tak singgah pekena menu-menu dari K4M1 healthy cafe. Makanan-makanan ni takde jual kat luar ni. Lain dari yang lain, resepi-resepi ni telah direka khas oleh Bro Malique sendiri. (Pakar Nutrisi kan) 
K4M1 Lounge
K4M1 Lounge
Memang tertawan la aku dengan konsep cafe ni. Jom tengok, menu-menu menarik yang ada kat K4M1 Healthy Cafe...
K4M1 Lounge
Spaghetti, Passata Mince Beef, Sweet Peas & Cherry Tomato (RM17.50)

Tilapia Sambal Hijau, Multi Grain Brown Rice & Broccoli (RM19.90)
Tricolor Fussili, Mince Beef with Basil, Carrot & Green Zucch ini (RM17.50)
Mashed Japanese Sweet Potato, Grilled Chicken With Black Pepper Sauce & Green Beans (RM17.50)

Baked Japanese Sweet Potato, Rocket Pesti Salmon with Honey Lemon Sauce, Mashed Pumpkin & Carrot (RM19.90)
Quinoa with Chickpeas & Corn, Apricot Ginger Salmon, Yellow Zucchini & Baby Spinach (RM19.90)

Shell Pasta With Black Olives, Peanut Butter Chicken & Tricolor Capsicum (RM17.50)
Spaghetti, Thai Curry Chicken, Caramelized Onion & Chopped Spinach (RM17.50)
Multi Grain Browm Rice, Spicy Mango Chicken, Brocolli & Carrot (RM17.50)
Fruit Juice, Ice Blended, Coffee & Tea semua ada..
Dan info yang paling menarik sekali kalau nak tau, setiap menu ni telah disukat kuantiti nutrisi dan kalorinya. Munggunakan garam laut dalam masakan dan stevia sebagai pengganti gula. Serius kalau sapa tengah berdiet, weight loss ke, tengah workout aku suggest korang datang try makan ke sini. Untung-untung dapat dengar Bro Malik bagi talk pasal nutrisi. 

Selain dari Vape Shop & Healthy Cafe, K4M1 juga ada menjual merchandise dari keluaran K4M1 itu sendiri. Antaranya Topi, Baju, Vape bag dan lain-lain lagi.. 


Model tambahan ni.. Haha.
Fuhh walaupun menu-menu nampak ringan tapi perut kenyang weh.. Dan quote yang paling best dari K4M1, "makanlah tanpa rasa bersalah".. Yelah semua menu kalorinya calculated jadi tak perlu la risau terlebih makan ke ! 
Jangan lepaskan peluang mengunjungi K4M1 Lounge, ada promosi menarik untuk pengguna Vape. Ada diskaun untuk repeated customer.

Meh layan disebalik maksud K4M1 ni.....

K4M1 Lounge
Block E-01-01 Ground Floor
Starpac Point, Jalan Taman Ibu Kota
Off Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur
Facebook : K4M1
Instagram : @K4M1lounge

No comments:

Post a Comment