Saturday, May 5, 2018

Ayam Pasu Klasik sedap Cheras, Kuala Lumpur

Tiap-tiap petang kalau balik kerja aku lalu kawasan ni. Harum semerbak bau sepanjang jalan. Rasa macam berbulan gak berlalu, akhirnya aku singgah juga. Sebab dah teringin nak tau dan nak rasa !! Ayam Pasu Klasik, Cawangan Taman Desa Aman, Cheras. 
Ayam Pasu Klasik sedap Cheras
Terletak tak jauh dari Leisuremall Cheras dan Pusat Penjaja Taman Desa Aman. Kalau yang tak biasa lalu jalan ni, korang ingat bulatan cheras (arah Kajang). Haa lepas bulatan cheras tu je korang tengok sebelah kiri jalan. Haa kat area situ la lokasi Ayam Pasu Klasik ni.
Ayam Pasu Klasik sedap Cheras
Ayam Pasu Klasik, ayam bakar dalam pasu. Aku rasa dekat 20 buah pasu kat situ. Patut la berasap sampai ke jalan. Bikin tak senang bawa moto haha.. 
Ayam Pasu Klasik sedap Cheras
Tudiaaa tengok pun melelehhh haha.. Macam-macam cara sekarang buat ayam bakar ni. Ayam golek la, ayam salai la, bakar dalam pasu la.. 
Ayam Pasu Klasik sedap Cheras
Brapa harga seekor ayam pasu klasik ni ? Okeh, harga seekor ayam pasu klasik ni RM28.00. Mula-mula macam wow boleh tahan gak harga seekor ni. Tapi bila dah tengok saiz ayam tu besar, memang berbaloi la dengan harga tu. Silap-silap kalau beli kat pasar mau Rm20 gak seekor ni. RM8 ni upah bakar la, logik la. Kalau beli kat fastfood pun RM20++ gak tapi kecik je. 
Ayam Pasu Klasik sedap Cheras
Jadi... bak mai seekor. Haha kasi tapau ikat penuh ya.. 

Memang tak sia-sia beli. Memang padu dan sedap. Dibekal pulak dengan sos black-pepper. Menyicah-nyicah la kami sekeluarga. Tu pun ada lebih lagi suku.. Ni kira first time kami makan ayam pasu klasik ni. (Ayam bakar dalam pasu) 

Kalau korang teringin atau memang tercari-cari Ayam pasu klasik ni, datang la ke Cheras. (ikut lokasi yang aku share kat atas) Tempat lain aku tak sure. Memang pernah dengar sebelum ni. Masuk dalam Majalah 3 kalau tak silap. Okeh.. jumpa lagi.. 

1 comment:

  1. kalau besar saiznya dan sedap, berbaloi la dengan harga tu.
    Janji Kita

    ReplyDelete