Tuesday, April 29, 2014

Pecah rekod 2km dan 3km peribadi #misi75kg

Day 14 - 26/4/2014 (Sabtu)
Memandangkan dah skip GYM hari khamis lepas so aku ganti sesi pada hari sabtu. Kali ni aku pergi kat gym luar pulak berdekatan dengan rumah. Macam biasa aku lebih prefer berlari kat treadmill. Pecah rekod peribadi bak ang.. Tengok bawah ni..
Latest : 2km = 13:10 minit. 
Beza 40 saat.
Latest : 3km = 19:04 minit. 
Hampir 4 minit beza.
Faktor yang mempengaruhi larian treadmill ni adalah lokasi treadmillnya. Macam kat GYM ofis aku mengadap dinding. Bila mengadap dinding seolah-olah ada satu halangan dan bebanan menyebabkan mental cepat lemah. Kurang kepuasan cepat letih. GYM yang kat luar aku pergi ni mengadap tingkap. So aku boleh tengok pemandangan. Mental free dan boleh fokus pada larian. Korang try tengok.. CAya tak cakap aku.

#misi75kg

1 comment:

  1. sy x yah diet n gi gym bagai sbb berat mmg turun...

    ReplyDelete