Monday, January 16, 2017

Bila Blog Daus Redscarz pergi oversea !

Syok bila tengok kawan-kawan pergi berjalan-jalan oversea, melancong jauh-jauh ke, rasa macam wow bestnyer ! Bila lagi la nak merasa pergi oversea ni kan. Kejap sorang pergi Jepun, kejap pergi Korea, sorang pergi Paris. Haa, di ketika aku taip entri ni pun dah ada sorang member tengah travel solo, kembara 38 Hari ke Eropah.. Pejal Faizal Fredley- Malaysia Top Travel Blogger ni. Dah merata-rata Pejal ni pergi sebelum ni. Kembara 38 hari ke Eropah ni edisi ta2016/2017. Okeh, antara destinasi tumpuan atau Top Places Europe yang dia dah pergi ketika ni dan bakal pergi dalam Kembara 38 Hari..
1. Monte Carlo, Monaco 🇲🇨 

2. Prague, Czech Republic 🇨🇿 
3. Budapest, Hungary 🇭🇺 
4. London, England 🇬🇧 
5. Edinburgh, Scotland 🇬🇧 
6. Dublin, Ireland 🇮🇪 
7. Istanbul, Turkey 🇹🇷
8. Paris, France 🇫🇷 
9. Milan, Italy 🇮🇹 
10. Glasgow, Scotland 🇬🇧



Next: Barcelona, Madrid, Lisbon....

Perghh dasat betul. Dengan suhu dan cuaca sejuk kat Eropah sekarang ni. Sebenarnya nampak macam mudah tapi kalau kita yang takde pengalaman ni, boleh mati akal kat sana. Haha.. Kagum gak dengan budak Pejal ni. 38 hari tu !! Sekarang baru hari ke-23. Stalker jugak aku ni. Bukan stalker, harus la ambik pot kawan-kawan kan. Layan gambar-gambar menarik yang dia share, tips-tips dan lain-lain.

Apapun yang kita tak pergi mana-mana ni, kita kirim gambar blog je la.. Merasa la buka blog kita kat sana. 👅

Milan, Italy
Monte Carlo, Monaco
Prague, Czech Republic
Prague, Czech Republic
Nampak tu tengah frost. Tahap gaban ke beku tu..  

Apapun TQ pejal sudi ambik kan gambar-gambar ni kat sana. Aku doakan ko berjaya setelkan 38 Hari Kembara Eropah.. Ikuti perkembangan dari Pejal di www.faizalfredley.com

3 comments: