Cosmoderm

cosmoderm

Thursday, January 26, 2017

POMADE MOVIDA Tutorial dan review !

Sejak berambut ala-ala hipster ni, aku terjebak dengan pomade. Kalau pomade abis aku dah gelabah dah haha.. Tau pomade tak ? Haa baik aku tanya dulu, kang ada yang tak tau. Okeh pomade ni macam minyak rambut gak. Ada 2 jenis pomade yang aku tau, water base dan ada oil base. Brand ? Usah kira lah. Warna ? Bau ? Semua ada, macam-macam ada. Setakat ni belum ada lagi brand pomade yang betul-betul tetap untuk aku. Aku jenis suka merasa brand lain-lain. Bukan apa dalam banyak-banyak aku guna, ada pomade yang kasar, kurang wangi, melekit dan lain-lain. Apapun ni aku nak review sikit yang terbaru latest aku jumpa, pomade MOVIDA ! Skali hidu aku dah berkenan. Bau je aku dah suka, belum pakai lagi. 
Movida Pomade Water Base ! Strong Hold 150g
Lembut dan senang nak guna walaupun rambut kering, tak perlu basahkan rambut. Ini memang aku suka sebab memudahkan aku. Tak perlu pergi bilik air nak basahkan rambut. Dan.. memandang pomade ni water base jadi senang la tanggal masa mandi atau basuh rambut. Tak berminyak dan tak melekit. I like....

Movida Pomade ada pelbagai pilihan perasa, ada True Love, Ocean View, Juicy Peach, Green Latin, Blueberry dan Grape. Pilihan aku True Love dan Ocean View. Bau memang mengasyikan.

Korang boleh nampak perbezaan penggayaan rambut aku sebelum dan selepas....
Sebelum...
Ni pagi-pagi baru sampai ofis, rambut pun belum pakai apa-apa lagi ni. Jangan cakap tak mandi pulak. Pakai helmet memang jadi macam ni. Haha neutral. Okeh, tak perlu basahkan rambut, terus sapu pomade ni. 
Selepas...
Fuhhhh tudiaaa... Terus flawless muka, bukan tengok muka la, tengok rambut la, ada stail tak.. Tak caya tengok video bawah ni.. Ni aku tunjuk demo aku guna Movida Pomade. Layan...
Haaa apa macam ? Ada percaya tak ? Memang berbaloi pakai Movida pomade ni kan. Tunggu apa lagi, jom mengomade !! Haha.. 

Harga berapa ni ?  
Harga RM30 satu bekas 150g. Memang standard harga pomade-pomade lain yang berada di pasaran. Kat mana pulak nak dapatkan pomade ni ? Movida Pomade, korang boleh contact terus bro Hezlee di talian 011-17254742. Dengar kata boleh jadi agen pulak tu? Haa korang deal la dengan bro Hezlee ni.. Mana tau boleh buat side income !

Tak rugi beli, sehari pakai sekali je, pakai pergi kerja balik kerja rambut masih steady lagi... Insha Allah boleh repeat order ni.

1 comment: