Thursday, February 16, 2017

GT Mobile Malaysia GT-888 Smartphone Review

"Weh ko nak phone tak ?" Pernah tak orang tanya korang soalan ni ? Aku pernah weh. Terkejut aku. "Wow biar betul." "Betul la, aku nak bagi smartphone baru." Ko rasa macam mana  ? Aku ! Perghhh kecik tapak tangan, nyiru aku tadahkan. Sekali dia bagi betul la.. Smartphone apa ?

GT Mobile Smartphone | Model GT-888
GT Mobile GT-888

Dari mana smartphone ni? Tak pernah tengok pun. Rupanya-rupnya smartphone keluaran Singapore | Salah satu produk GT yang diperkenalkan oleh GT Group Malaysia. Buat masa ni belum ada di pasaran Malaysia lagi. Ooo patut la tak pernah nampak. Okeh nak godek-godek dulu apa yang menarik tentang smartphone GT Mobile ni ? Jom layan unboxing GT Mobile aku ni. 
Youtube Unboxing GT Mobile model GT- 888
Macam menarik. Tapi tunggu dulu. Baru buka kena charge dulu. Macam biasa la, mana-mana smartphone pun kalau brandnew tu mesti kena charge la dulu. Sebenarnya mitos je tu, smartphone ni kan dah lama dalam kotak, dah sah-sah bateri tinggal sikit. Hehe.. 

Okeh, macam biasa la kalau nak godek-godek smartphone ni korang nak tengok apa dulu. Kalau aku, aku nak tengok processor la, camera pixel la, bateri la bagai. 
GT Mobile model GT- 888 (Front)
GT Mobile model GT- 888 (Rear)

Apapun meh nak share spesifikasi untuk GT-888 ni. 

Spesifikasi GT-888 

Processor
64 bit Quad Core 1.0GHz
2GB + 16GB ROM (Expandable up to 64GB)

Display
5.5”720*1280 pixels
5.5" 2.5D Arc Screen
Corning Gorilla Glass 3

Dimensions
158.9*77.5*8.6mm

OS Android Version
Android 5.1 Lollipop

Frame
Metal Frame

Camera
Front OV5638 5MP
Rear OB8865 8MP

Battery
2550mAh
Quick Charging

Storage

16GB

SIM card
Dual SIM (SIM+MicroSIM)

Warna
Metal grey
Silk white


Boleh tahan Smartphone ni. Besar pun besar, puas hati nak guna. OS pun yang latest version. Okeh, overall aku puas hati dengan smartphone ni. Buat masa ni penggunaan aku ringan lagi. Belum lagi guna di tahap maksimum. Apapun kita tunggu kemunculan GT Mobile di Malaysia tak lama lagi.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layar website di bawah ni... 


2 comments:

  1. kelakar tgk vid tu. muka ketat je..

    ReplyDelete
  2. Serius benar abam daus.... Hahaha... But, ok lah phone GT ni...

    ReplyDelete