Thursday, January 22, 2015

PART 4: Keasyikan dalam Dunia Lego| Miniland Legoland Malaysia

Menakjubkan! Amazing! Brilliant! Awesome! Inilah yang aku dapat gambarkan, perasaan aku bila berada di MINILAND LEGOLAND® Park. Terpacak menara-menara, mercu tanda yang terdapat dari 17 negara-negara Asia, termasuk Menara Berkembar Petronas, Patung Merlion dan seluruh Taj Mahal semuanya disusun atur dari bongkah LEGO. Fuhh kalau korang nak tau, MINILAND LEGOLAND® Park mengambil masa tiga(3) tahun untuk disiapkan dan lebih daripada 30 juta bongkah LEGO® untuk bina semua model-model ni. 3 tahun beb bukan 3 bulan, bukan 3 hari. So datang sini tengok hasilnya memang berbaloi baloi, korang possing la puas-puas kat sini. Kalau yang kaki photo tu korang boleh test power korang kat sini. Shoot puas-puas. 

Jom layan gambar-gambar yang aku sempat ambik. Jangan terpedaya dengan apa yang korang tengok, semua ni adalah rekaan dan susunan bongkah lego. Haa!!  
MALAYSIA
Stesen Keretapi Kuala Lumpur
Masjid Putra, Putrajaya
Bangunan Putra Perdana, Putrajaya
Taj Mahal, India
 Dibina oleh Maharaja Mughal Shah Jahan sempena memperingati Isterinya.
KLIA is the largest airport in Malaysia and the seventh busiest in Asia handling over 35 million passengers yearly.
 Ferris Wheel | Giant Wheel
Karaweik Hall is a gigantic barge on the Shore of Kandawgyi Lake in Yangon, Myanmar.
Pirate is a fictional cluster based loosely on the pirates of the straits of Malacca
Star Cruise
Pelabuhan Tanjung Pelepas merupakan pelabuhan untuk kapal kontena di Timur Sungai Pulai di barat Johor, Malaysia.

Belum masuk gambar monorail lagi, china forbidden city, thailand, temple-temple dan banyak lagi weh. Bukan tak nak boh nanti korang loading gambar banyak-banyak slow jadinya. Ececece.. Saja tak nak boh pun nanti korang tengok kat sini je boring. Pergi sana tengok baru feel. Kalau pengantin nak buat photoshoot wedding kat sana pun mantap gak. Kelainan bak ang.
Kepenatan jelas terasa di Legoland Theme Park. Jom pergi Check In Hotel pulak. Terlupa pulak nak check in yer. Keasyikan dalam Dunia Lego katakan. Nak check in?? Nak tengok bilik kami? Tungguuuu !! Part 5: Hotel Legoland Malaysia...

Sementara tunggu tu, korang juga boleh baca link bawah ni..
PART 3 : Lego Star Wars Miniland
  

5 comments:

  1. blom sampai legoland lagi.... tq bagi info.
    jakun sekajap nengok pic...

    ReplyDelete
  2. belum ada kesempatan sampai ke sini, melalui teknik fotografi yang cantik seolah-olah 'real' , singgah dari IG dan following #707 :)

    ReplyDelete