Thursday, April 28, 2016

Captain America Civil War Movie Review

Semalam tayangan perdana Marvel Captain America | Civil War. Fuhhh ramai giler yang tunggu movie ni. Sanggup tengok tayangan midnight. Dorang ni minat sangat ke citer ni atau risau movie spoiler ? Hahaha.. Aku ? 
Misi kali ni nak buat movie spoiler. Maklum la ramai kawan-kawan yang minat movie ni. Captain America Civil War ni dah siri ke 3, yang first Captain American, The First Avenger dan kedua The Winter Soldier. Dah lama tunggu movie ni since trailer dah kuar 2015 lagi. Dengan misi pencarian bakat-bakat pelakon dari Asia Tenggara lagi. Perghh aku rasa ramai tak nak miss movie ni.

Aku dah send beberapa bukti aku beli tiket online.. screenshot dalam wayang so dorang yakin dengan aku.
Captain America Civil War Movie Review 
Captain America Civil War Movie Review 
By the way, aku terpaksa spoil kan mood-mood korang ni boleh? Haha ada aku kesah, nanti takde la rugi korang bayar tiket mahal-mahal tapi hampa ! Kan ? 

Jeng-jeng-jeng.... Rumusannya...
Konon-konon capture movie dalam wayang. Gambar blur sebab tengok 3D.. Background gelap kan dalam wayang.. Actually ianya screenshot dari youtube. Gambar bawah ni..
 Screenshot dari Youtube.. Padahal Trailer je.. Bukan dalam wayang pun.. 


Booking tiket ni sebenarnya aku google. Jumpa code confirmation GSC movie Mission Impossible. So aku screenshot dan edit ganti Captain America... Kalau aku bagi barcode full nanti kantoi.. So aku crop setengah. Hasilnya kat bawah ni..
So dapat la screenshot ni. Lalalala macam real je. 

Gigih pulak aku buat semua ni. Rekaan semata-mata je. Aku belum tengok lagi sebenarnya.. Yang korang baca ni kenapa. Rugi baca review ! Pergi tengok sendiri la kat wayang. Baru puas hati. Lain orang lain pendapat, ada orang suka grafik dia, ada orang suka script dia, ada orang suka pelakon dia.. So pendapat lain-lain. Movie tu best ke tak best belakang kira. Tonton dulu sebelum baca review. !! Selamat menonton.. 

Maafkan daku ! Jangan kecam aku..

Semua bahan di atas adalah sumber dari Google.. harap maklum..

2 comments:

  1. Terima kasih kerana mengulas filem ini, saya peminat ironi, saya menontonnya di netflix mod apk, ia benar-benar sempurna.

    ReplyDelete
  2. But it is more than just a defensive shield. It is also an offensive weapon Captain America can wield like a boomerang to take down multiple opponents. https://afdah.se/movie/watch-toy-story-4-online-301528

    ReplyDelete