Wednesday, September 13, 2017

Special Thai Cuisine from kitchen | The Cafe Ramada Phuket Deevana

Masa menginap di Ramada Phuket Deevana Hotel tempoh hari, kami berpeluang merasai beberapa menu special masakan Thai yang disediakan khas oleh Chef Hotel untuk makan malam kami. Seperti yang aku maklum sebelum ni, hotel Ramada ni menyediakan makanan halal. Jadi kurang la bebanan memikir nak cari tempat makan halal tu. 
The Cafe Ramada Phuket Deevana
The Cafe Ramada Phuket Deevana 
Lebih kurang jam 7 malam, kami turun ke Cafe. Segalanya dah siap hidang. Fuhhh memang hidangan special lah. Yang aku tunjuk ni baru food tasting, belum lagi buffet dinner malam tu. Banyaknya nak makan. haha.. Yang seafood lover memang makanan dia ni...
The Cafe Ramada Phuket Deevana
 Tex Mex Tuna Pizza
The Cafe Ramada Phuket Deevana
The Cafe Ramada Phuket Deevana
 Seafood Phermidor
Gabungan udang, sotong, ketam, mussels.. Macam lasagna pun ada. Fuhh mantap sekali.. 
The Cafe Ramada Phuket Deevana
 Mushroom Soup
The Cafe Ramada Phuket Deevana
Vanilla Prawns
Udang tepung salad fruit. Sedappp !!
The Cafe Ramada Phuket Deevana
The Cafe Ramada Phuket Deevana
Alhamdulillah kenyangnya.. semua pakat senyap je, menikmati makanan haha. By the way, selain dari menu special ni, ada je buffet dinner macam kebiasaan hotel-hotel. Kalau tak silap aku, hotel ni selalu tukar menu-menu buffet. Haa, macam tu la best, takde la makan menu yang sama je.

Kalau korang berkesempatan menginap di sini, jangan lupa try masakan-masakan ni. Puas hati.. 

Alamat : 45/1 Raj‐U‐Thid 200 Pee Road, Patong, Kathu District Phuket
Instagram : Ramada Phuket Deevana

2 comments: