Friday, October 12, 2012

Testimonial Water Filter Dr. Sukida

Masa aku tak pakai penapis air dulu, "Adakah air yang selama ni aku minum bersih? Walaupun dah dimasak? Mungkin bakteria mati tapi adakah masih selamat? Ntahlah kan. Biasanya kalau dah masak tu selamat kot." Tapi setelah aku pakai penapis air ni aku sedar betapa tidak selamatnya air tanpa penapis. Bakteria mungkin mati tapi keladak-keladaknya tetap ada. Mungkin akan mengakibatkan kesan-kesan pada kesihatan jangka panjang, itu mungkin pasti. Kenapa aku cakap begitu? Korang tengoklah sendiri gambar ni.
 Yang ni gambar mula-mula masa pasang. Tiada apa-apa yang aku jangkakan. Aku cuma fikir ia cuma penapis air. Water filter bak kata omputih.
Tengok gambar ni, aku ambik 4hb Oktober 2012 lepas. Aku pasang dan mula guna pada 12 Julai 2012, hampir 3 bulan pakai, penapis keladak(pra-penapis seramik) ni dah keruh chenggini. Tengok balik gambar mula-mula kat atas tu yang bersih. Jauh beza tak? Kalau tak prasan tu kena gi check rabun warna.. hehehe..
Wordless:
Proses aku buka dan cuci penapis keladak ni. Dah macam karat, lumpur semua ada.. Kalau tak ditapis adakah air ini yang aku minum selama ni???????????
**penapis keladak ni boleh diselenggara sendiri.
Selepas proses pembersihan keladak-keladak, inilah hasilnya. Bersihlah sikit. Takyah la pakai sabun. Kang penapis berbau sabun. Bersih dengan air biasa sudah.

Oleh itu, aku syorkan korang pakai penapis air. Pakailah apa-apa pun. Nak yang mahal atau yang murah terpulang pada masing-masing. Kesihatan harus diutamakan. Keluarga kita gak yang minum, Mak bapa kita, anak-anak kita, dll..

Yang aku pakai ni brand dari Dr.Sukida
berharga RM1980.00 percuma Penapis keladak air (RM143.00)
Kalau rasa nak tanya ker? nak beli ker? email aku : redscarz@live.com.my

Lihat maklumat filter kat previous entri waterfilterdrsukida

6 comments:

  1. perghhh... kat umah aku pun tak cuci2 lg ni... geli nak cuci... wakaka...

    ReplyDelete
  2. salam, nk tnya a few soalan :

    1)kalau nk beli area ipoh ni camne?
    2) pastu bayaran secara sewa beli ke atau cash/cc?
    3) servis setahun brp caj?

    tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,
      1. Kalau kat ipoh saya akan hantarkan.
      2. bayaran cash selepas installation(pemasangan)
      xda sewa beli(once u beli, itu u punya.)tak guna elektrik power. base on water pressure kt rumah.
      3. servis ikut jadual(setahun) ikut color. Dalam seratus lebih utk 2 color. Ada filter yg kena tukar selepas 5 tahun.

      -waranty setahun if dalaman rosak.

      sms/call 0194565783 kalau ada pertanyaan.

      Delete
    2. ok...tq

      another ques :

      4) harga berapa termasuk installation?
      5) sukida ni mcm coway tak, yg ada water dispenser hot/cool/warm.... atau hnya water filter macam diamond tu...

      tq again.... once decided, i'll gv u a call mr firdaus... :)

      Delete
    3. Harga 1900 skali installation. diskaun rm90

      mcm diamond. xde hot cool dan warm.

      Ok. wait for your call.

      Delete