Cosmoderm

cosmoderm

Friday, May 19, 2017

Keajaiban Moore River, Perth Australia | Pemisah antara sungai dan laut !

Perjalanan kami diteruskan ke Moore River, terletak di Guilderton, muara Lautan Hindi, Perth Australia. Perjalanan dari Kings Park and Botanic Garden ke Moore River ambil masa sejam menaiki bas. Hampir 100km !! Jauh gak. Nasib baik bas selesa, tak de terasa sangat. 

Mula-mula sampai ke sini aku tak aspek apa-apa pun. Aku cuma bayangkan satu tempat menarik di Perth ni. AND i was speechless ! Subhanallah, indahnya ciptaan Dia. Aku bagai terpukau menyaksikan keindahan fenomena ini. Itulah Moore River.  Pertembungan antara sungai dan laut yang dipisahkan hanya dengan benteng pasir. Fuhh tengok pemandangan ni memang luar biasa. 

Macam mana boleh berlaku ? 
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth AustraliaMoore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Selain dikenali sebagai Moore River, tempat ni juga dipanggil Guilderton Caravan Park. Ada kawasan riadah di sini. Nampak tak ? Kalau yang minat photography, landscape photo, nature, scenery , tempat ni buat korang tak nak balik... 
Moore River, Perth Australia
Ada tangga turun ke pantai. Tapi dorang cakap hati-hati sebab ada jerung. Ohhh jerung?? Lautan Hindi kan.. Eeee seram.. 
Moore River, Perth Australia


Antara aksi-aksi aku dengan Ujang di Moore River. Kembara KBBA9 di Perth Australia. 

Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia

Guilderton Caravan Park
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Moore River, Perth Australia
Selalunya kalau tengok tempat-tempat cantik, pemandangan cantik-cantik gini kat dalam majalah dan tv je, tak sangka berpijak jugak di salah satu tempat cantik macam ni. Allah tu maha berkuasa, maha adil, setiap tempat itu dijadikan ada keistimewaan dan kelebihan yang tersendiri. 

Yang tengah plan pergi bercuti ke Perth, harap dengan perkongsian aku ni, sedikit sebanyak memberi gambaran suasana di sana. Ingat , jangan terlepas tempat ni. Rugii nanti.

Okeh lepas ni ke Lancelin Sand Dunes & The Pinnacles View

Boleh baca Pakej Percutian Murah ke Perth aku tulis sebelum ni. 

1 comment: